μαγειρίτσα-Βέφα Αλεξιάδου-συνταγή-

Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου μοιράζεται μαζί μας την δική της πανεύκολη και μαμαδίστικη συνταγή για παραδοσιακή ελληνική μαγειρίτσα με σίγουρη επιτυχία!

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει γράψει την δική της ιστορία στις κουζίνες και εδώ και δεκαετίες εμπνέει παλιές και νέες νοικοκυρές με τις εύκολες, μαμαδίστικες και άκρως πετυχημένες συνταγές της. Σήμερα λοιπόν μοιράζεται μαζί μας μία πετυχημένη και μαμαδίστικη, μυρωδάτη μαγειρίτσα.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή ελληνική μαγειρίτσα

Με όλα τα μυστικά και τα κόλπα, για να έχει σίγουρη επιτυχία και όλοι οι καλεσμένοι σας να την απολαύσουν. Ακόμη κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει μαγειρίτσα, φέτος είναι μία καλή ευκαιρία να το επιχειρήσετε, αφού αυτή η μαγειρίτσα σίγουρα θα σας είναι παιχνιδάκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μαγειρίτσα της Βέφας Αλεξιάδου:

μαγειρίτσα-Βέφα Αλεξιάδου-συνταγή-

Μερίδες 12

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 30’

Χρόνος μαγειρέματος 40’

Εκτέλεση για την μαγειρίτσα της Βέφας Αλεξιάδου

Αρχικά πλένουμε τα εντεράκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Γυρίζουμε στα εντεράκια το μέσα έξω με την βοήθεια, μίας μικρής ξύλινης σούβλας. Τα πλένουμε καλά και πάλι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε και πάλι και ζεματίζουμε τα εντεράκια για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεματίζουμε την συκωταριά σε νερό για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε την συκωταριά και σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα 3 λίτρα νερού να βράσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την συκωταριά, τα εντεράκια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Δείτε ακόμα Σούπα μαγειρίτσα κοτόπουλο

Προσθέτουμε το ρύζι Καρολίνα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας μερικές κουταλιές ζεστής σούπας. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά. Σερβίρουμε την μαγειρίτσα ζεστή.

μαγειρίτσα-Βέφα Αλεξιάδου-συνταγή-

Tips για την μαγειρίτσα της Βέφας Αλεξιάδου

Αντί για νερό μπορούμε να βάλουμε 3 λίτρα ζωμό κρέατος. Εναλλακτικά φτιάξτε τη μαγειρίτσα μόνο με συκωτάκια. Πιο ελαφριά σούπα από αυτήν δεν υπάρχει.

μαγειρίτσα-Βέφα Αλεξιάδου-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close