Μία λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με λευκό τυρί από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια με 3,7% λιπαρά
- τυρί 400 γραμμάρια λευκό
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια για γλυκά(12-13 φύλλα)
- αυγα 2 μέτρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η αλήθεια είναι πως στις τυρόπιτες και στα τυροπιτάκια προτιμούμε το λευκό τυρί, διότι μας βγαίνει πιο οικονομικά και η γεύση είναι άπαιχτη. Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα σουφλέ που λιώνει στο στόμα για σχολικό κολατσιό και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο
Είναι από τις αγαπημένες μας συνταγές και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δίνει την δική του αναλυτική συνταγή, με όλα τα μυστικά της. Και για σχολικό κολατσιό και για Κυριακάτικο τραπέζι και γενικά για κάθε στιγμή της εβδομάδας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πίτα της εβδομάδας: Τυρόπιτα σουφλέ
INGREDIENTS
250 g milk
400 g Greek feta cheese
500 g phyllo dough (12-13 sheets)
2 medium eggs
1 tsp baking powder
—————————————————-
100 g water
50 g olive oil
1 tsp salt
—————————————————-
Sesame
—————————————————-
35χ25 cm
GERMAN
ZUTATEN
250 g Milch
400 g griechischer Feta-Käse
500 g Blätterteig (12-13 Blätter)
2 mittelgroße Eier
1 TL Backpulver
————————————————– —
100 g Wasser
50 g Olivenöl
1 TL Salz
————————————————– —
Sesam
————————————————– —
35 x 25 cm
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
60 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
12 Κομμάτια
Εκτέλεση για την πίτα της εβδομάδας: Τυρόπιτα σουφλέ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Λευκό Τυρί, το γάλα με 3,7% λιπαρά. Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και ενσωματώνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει σαν μια ρευστή κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας για γλυκά και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Σε ένα ταψί 35Χ25 εκ. αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει η πίτα στο ψήσιμο. Στην Βάση θα τοποθετήσουμε 2 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Αν το πακέτο έχει 13 φύλλα μπορείτε να βάλετε και 3 φύλλα στην βάση.
Δείτε ακόμα Εύκολη φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα
Σουρώνουμε 7-8 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ραντίζοντας τα ελαφρά από πάνω στο τέλος. Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί και κοιτάμε να καλύψει όλα τα αυλάκια ανασηκώνοντας ελαφρά τα φύλλα.
Γυρνάμε τις άκρες φύλλων που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα ραντίζοντας τα ένα προς ένα. Τοποθετούμε τα 3 φύλλα που κρατήσαμε για επάνω γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα και κάτω και ραντίζουμε ένα προς ένα. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60 με 65 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη να την κόψουμε!! Πεντανόστιμη και ζουμερή τυρόπιτα σουφλέ που θα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες