σπανακοτυρόπιτα-με-σπιτικό φύλλο-συνταγή-

Μία σπανακοτυρόπιτα είναι πάντα μία σωστή επιλογή για σχολικό κολατσιό. Γι’ αυτό και σήμερα θα φτιάξουμε μία σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

Το σχολικό κολατσιό, είναι σίγουρα μία διαρκής σκέψη για κάθε γονιό. Θέλουμε να είναι υγιεινό, νόστιμο, οικονομικό, γρήγορο, να αρέσει στα παιδιά για να μην πάει και χαμένο και να τους δίνει ενέργεια για την σχολική μέρα. Ένα κομμάτι σπανακοτυρόπιτα, καλύπτει όλες αυτές τις παραμέτρους.

Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία νόστιμη σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο και πλούσια, αφράτη γέμιση, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Θα την λατρέψουν τα παιδιά και μπορούμε να την δώσουμε και για το ολοήμερο, αν δεν περίσσεψε φαγητό από χθες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

σπανακοτυρόπιτα-με-σπιτικό φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την ζύμη στην σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το πολύ σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε με το γάντζο για 5 λεπτά. Θέλουμε η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ για να είναι έτοιμη.

Θέλουμε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπάλες και τις αφήνουμε σε μία αλευρωμένη λεκάνη σκεπασμένες, να ξεκουραστούν, μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Εκτέλεση για την γέμιση στην σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

Αρχικά πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το αλατίζουμε και το στίβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά. Εμείς το βάζουμε σε πετσέτα και το στύβουμε για να γίνει πιο εύκολα. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας. Την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στην ίδια λεκάνη και το σπανάκι. Ρίχνουμε μέσα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την φέτα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε την πρώτη μπάλα ζύμης και ανοίγουμε την μπάλα σε φύλλο χρησιμοποιώντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και με ένα πινέλο, παίρνουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 2 φύλλα.

Συγκεκριμένα στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα κάτω, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 3 φύλλα λαδωμένα πάνω. Χαράζουμε την πίτα, ρίχνουμε και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω αν μας έχει περισσέψει και ραντίζουμε με νερό.

Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο για το σχολείο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο, πριν την βγάλουμε από το ταψί.

Tips για την σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

Αν θέλουμε ζυμώνουμε την ζύμη και λίγο με τα χέρια, αφού την φτιάξουμε στο μίξερ. Μπορούμε να βάλουμε και λίγο αλάτι στην γέμιση αν κι εμείς δεν βάζουμε, εξαιτίας της φέτας. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.

σπανακοτυρόπιτα-με-σπιτικό φύλλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close