Η συνταγή της Τετάρτης: Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ

Ο Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ είναι μια εναλλάκτική πρόταση για τις ημέρες που νηστεύουμε, η απλά αν δεν μας αρέσει ο κιμάς και η μπεσαμελ.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε έναν Vegan μουσακά χωρίς μπεσαμέλ σκέτη απόλαυση . Αυτός ο Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ είναι πεντανόστιμος, πανεύκολος, νηστίσιμος, χωρίς μπεσαμέλ και vegan, φυσικά και μπορούν να τον απολαύσουν μικροί και μεγάλοι ενώ είναι και σκέτο στολίδι σε εμφάνιση .

Μπορούμε να τον φτιάξουμε  σε κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο . Όμως εξαιτίας της εξαιρετικής του εμφάνισης μπορούμε να το ενσωματώσουμε και σε κάποιον επίσημο μπουφέ σαν vegan  γεύμα για να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε καλεσμένου μας .

Η συνταγή της Τετάρτης: Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Vegan -μουσακάς- χωρίς- μπεσαμέλ-

20′ Χρόνος Εκτέλεσης

25′-30′ Χρόνος Ψησίματος

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

6-7 Μερίδες

INGREDIENTS

4 potatoes
olive oil
1 tsp sweet paprika
Oregano
1 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
——————————————-
600 g oyster mushrooms
1 medium onion
olive oil
300 g canned tomato
A little water
1,5 tsp salt
Pepper
——————————————-
3 small eggplants
olive oil
salt
pepper
oregano
1/2 tsp garlic powder
——————————————
25×30 cm

Vegan -μουσακάς- χωρίς- μπεσαμέλ-

GERMAN

ZUTATEN

4 Kartoffeln
Olivenöl
1 TL süßer Paprika
Oregano
1 TL Salz
1/4 TL Knoblauchpulver
——————————————-
600 g Austernpilze
1 mittelgroße Zwiebel
Olivenöl
300 g Tomaten aus der Dose
Ein wenig Wasser
1,5 TL Salz
Pfeffer
——————————————-
3 kleine Auberginen
Olivenöl
Salz
Pfeffer
Oregano
1/2 TL Knoblauchpulver
——————————————
25x30cm

Vegan -μουσακάς- χωρίς- μπεσαμέλ-

Vegan μουσακάς χωρίς μπεσαμέλ: Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρές φέτες τις πατάτες και τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά. Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκ . και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε ένα κρεμμύδι το σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Vegan -μουσακάς- χωρίς- μπεσαμέλ-

Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ , αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και λίγο νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά από μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Δείτε ακόμα Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη

Προσθέτουμε αλάτι , ελαιόλαδο, πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη , ρίγανη και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις βάζουμε στην σειρά πάνω από τον κιμά με τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.

Vegan -μουσακάς- χωρίς- μπεσαμέλ-

Σερβίρουμε με ντοματίνια ή με ότι άλλο μας αρέσει. Πεντανόστιμη οικονομική και νηστίσιμη συνταγή με έναν αλλιώτικο μουσακά για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!

δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close