Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με φέτα για ορεκτικό και μπουφέδες. Γεμάτοι καλοκαιρινά αρώματα και γεύσεις, μπουκιά και συχώριο.
- Κολοκυθοανθοί 35 - 40
- φέτα 350 - 400 γραμμάρια
- αυγα 2
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- νερό 1 ποτήρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100-200 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για το κουρκούτι
Οι κολοκυθοανθοί είναι ένα φανταστικό υλικό παρόλο που πολλοί από εμάς δεν το χρησιμοποιούμε συχνά. Αν θέλετε ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι και τον μπουφέ σας το Καλοκαίρι, τότε αυτοί οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί είναι για εσάς.
Δείτε ακόμα Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο
Μία πανεύκολη συνταγή, μπουκιά και συχώριο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι με φέτα! Είναι ένα ορεκτικό που από τότε που το δοκιμάσαμε, ποτέ δεν έλειψε από το καλοκαιρινό μας γιορτινό τραπέζι ή τον μπουφέ μας και όλοι μας ζητούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με φέτα:
Εκτέλεση για τους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με φέτα
Αρχικά καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς, κόβοντας προσεκτικά τον στήμονα μέσα και απέξω, κάτι μικρά σαν φυλλαράκια που έχουν. Τους πλένουμε και τους βάζουμε να στραγγίξουν καλά. Με ένα πιρούνι πατάμε την φέτα μέχρι να λιώσει λίγο.
Έπειτα ανακατεύουμε την φέτα με τα αυγά και το πιπέρι και γεμίζουμε με το μείγμα τους ανθούς. Φτιάχνουμε το κουρκούτι προσθέτοντας σε ένα μπολ το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμα Μυρωδάτα muffins με κολοκυθοανθούς
Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό όχι πολύ ρευστό αλλά όχι και πολύ πηχτό. Βουτάμε τους ανθούς στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες