Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας για εύκολο κα γρήγορο βραδινό. Προτάσεις πρωτότυπες και υγιεινές που αρέσουν σε όλα τα παιδιά και που δεν θα σας βάλουν σε περιττά έξοδα
Σουπα με κοφτο μακαρονακι
1 φλυτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
2 κύβοι κρέατος ,η κότας
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αν δεν την φάμε για νηστίσιμη,προσθέτουμε από πάνω κατά το σερβίρισμα τριμμένη φέτα ,η καφαλοτύρι
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ,μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους και τον πελτέ ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθούν .
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι,τον μαιντανό ,καιι την πάπρικα.
Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το μακαρονάκι ,ανακατεύουμε ,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε για 10-15 λεπτά ,μετά τον παραπάνω χρόνο ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι ,βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα του ,αν είναι νερουλή πολύ .Σερβίρετε πασπαλισμένη με φέτα τριμμένη ,η με τυρί κεφαλοτύρι,η ,παρμαζάνα τριμμένα.
τραχανάς με τσιγαρισμένο ψωμάκι
1 φλυτζανι τραχανα
4 φλυτζανια νερο
αλατι
πιπερι
βουτυρο ή λαδι
4 – 5 φέτες ψωμί κομμένες σε κυβάκια
Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή φυτίνη και το τηγανίζουμε ανακατεύοντάς το, με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το ψωμί πάρει χρώμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ριχνουμε το νερο στην κατσαρολα και αμεσως, ενω το νερο ειναι κρυο, ριχνουμε και τον τραχανα!
Ανακατευουμε καλα σε μετρια σκαλα προσθετουμε το αλατι, το πιπερι και το βουτυρο και βραζουμε για 10 με 15 λεπτα ανακατευοντας συνεχως!
Τελος μολις ειναι ετοιμο ριχνουμε το ψωμι και το τυρακι μας και ειναι ετοιμο να καταναλωθει!
Μπορουμε ακομη κατα την βραση να ριξουμε και γαλα ή και γιαουρτι!
Ομελέτα φούρνου
Γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη, αρκεί να έχετε προθερμάνει λίγη ώρα πριν τον φούρνο. Τι θα χρειαστείτε;
6 αυγά (για μικρότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη μπορείτε να κρατήσετε τον έναν μόνο κρόκο), 2-3 φέτες σπιτικο ζαμπόν γαλοπούλας, ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει,λαχανικά της αρεσκείας σας και πατάτες αν θέλετε 3 κ.σ. τυρί τριμμένο (της αρεσκείας σας), 100 γρ. φρέσκο γάλα και λίγο λαδι για να αλείψετε το ταψάκι.
Χτυπήστε πρώτα καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε. λαδώστε το ταψάκι, ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε για περιπου 45 λεπτα με μια ώρα
Εξυπακούεται ότι στην ομελέτα σας μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο υλικό θέλετε.
Πατατουλες γεμιστες Με κοτόπουλο αν σας εχει περισσέψει κοτόπουλο απο το μεσημερι
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους (προς μεγάλες)
2 κ.σ.ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκκομενο
3 κρεμμ.φρέσκα ψιλ/να
2 κ.σ.βούτυρο
1φλ.τσαγιού γάλα
1φλ.τριμμένο τυρί γκούντα
αλάτι πιπέρι
Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Στο μεταξύ ΄βαζετε λιγο λάδι σε ένα τηγανάκι και μέσα ρίχνετε το κρεμμυδι και το κοτόπουλο να πάρουν χρώμα. Μόλις βράσουν οι πατάτες μας τις κόβω στη μέση και αφαιρώ από την ψίχα της αρκετή ώστε να μείνει ακέραιη η φλούδα. Ζεσταίνω το βούτυρο με το γάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Πατάω με ένα πιρούνι την ψίχα της πατάτας και ρίχνω μέσα το μείγμα με το γάλα, το μείγμα με το κοτόπουλο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνω και με ένα κουτάλι γεμίζω τις πατάτες μου.Τις τοποθετώ σε ταψί και πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυράκι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Πιτσα με ψωμι του τοστ
Στρώνουμε σ’ένα πυρέξ ή απλό ταψάκι φέτες ψωμί,
και από πάνω σάλτσα ντομάτας, τυρί, αλλαντικά ή λαχανικά
και ψήνουμε στον φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.
Δες και εδω αλλη μια τελεια ιδεα για βραδινο!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες