Χριστουγεννιάτικα γλυφιτζούρια.
Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια : Συνταγές και ιδέες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά
Σας παρουσιάζω   μοναδικές ιδέες για να φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας καταπληκτικά γλυκίσματα για κεράσματα  ή ακόμα και για δωράκια!!!

 Χριστουγεννιάτικα  γλειφιτζούρια από καραμέλα!

Χριστουγεννιάτικα  γλειφιτζούρια απο καραμέλα!
Υλικά
  • 200 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. νερό
  • χρώµατα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας µας (προαιρετικά)
  • 500 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουµε τη ζάχαρη σε µια βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτουµε το νερό.
Ρίχνουµε και τη γλυκόζη. Αν θέλουµε να φτιάξουµε µονόχρωµα γλυφιτζούρια, προσθέτουµε µαζί και λίγες σταγόνες από το χρώµα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας µας.
Βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να βράσει χωρίς να ανακατεύουµε. Αν έχουµε θερµόµετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούµε πότε η θερµοκρασία της καραµέλας θα φτάσει τους 150° C.Αν δεν έχουµε θερµόµετρο, παίρνουµε µε ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραµέλα που βράζει και τη ρίχνουµε σε ένα µπολ ή ποτήρι µε κρύο νερό. Τη µαζεύουµε µε το χέρι και, αν δούµε ότι κρυσταλλώνει και γίνεται αρκετά σκληρή, τότε η καραµέλα είναι έτοιµη, ενώ, αν είναι µαλακή, συνεχίζουµε το βράσιµο. Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουµε την καραµέλα να ηρεµήσει για 1 λεπτό.
Σε µια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα ρίχνουµε µε µια κουτάλα µικρή ποσότητα από την καραµέλα, η οποία από µόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήµα. Το µέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουµε.
Οσο τα γλειφιτζούρια είναι ακόµη ζεστά, µπορούµε να κολλήσουµε στην επιφάνειά τους καραµελάκια, ζαχαρωµένα λουλούδια κ.ά.Πριν προλάβει να κρυώσει η καραµέλα, πιέζουµε στο κέντρο της καλαµάκια για γλειφιτζούρι.
Την συνταγή την βρήκαμε εδω glykesistories

 

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από  ζύμη για κουλουράκια!

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από  ζύμη για κουλουράκια!
Υλικά
  • 3 αυγά
  • 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • μισό ποτήρι γάλα
  • μισό ποτήρι φυτίνη
  • μισό ποτήρι σπορέλαιο
  • μισό φακελάκι baking
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
  •  Ανακατέυουμε το λάδι, τη φυτίνη, το γάλα  την σόδα, το baking και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζι και αρχίζουμε να ριχνουμε το αλευρι σε δόσεις μέχρι να γίνει ένα μαλακό μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια..
  • πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια και φτιάχνουμε στεφανάκια ή  γυρίζουμε προς τα πάνω εναλλάξ για να σχηματιστεί δεντράκι  οπως την φώτο.
  • Τα αλείφουμε από πάνω με αυγό και τα ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστά βάζουμε το ξυλάκι για γλυφιτζούρια.

Χριστουγεννιάτικα  γλειφιτζούρια από γεμιστά μπισκότα!

christmas_Oreo_final5
Υλικά
Ένα πακέτο γεμιστά μπισκότα
Ξυλάκια για γλυφιτζούρια
Λευκή κουβερτούρα
Ζάχαρη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Βάζουμε το ξυλάκι μέσα στα μπισκότα και τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα.Χρωματίζουμε την ζάχαρη με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και πριν στεγνώσει η σοκολάτα πασπαλίζουμε με την χρωματιστή ζάχαρη σε διάφορα σχήματα.
Δεν είναι τέλεια?
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας

Close