καλαμάρια-γεμιστά με φέτα-και-σώς-συνταγή-

Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι οι θαλασσινοί μεζέδες, το ουζάκι και το τσιπουράκι, στην Ελλάδα, επιβάλλονται. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ψημένα στον φούρνο για κυρίως πιάτο αλλά και μεζέ!

Τα καλαμάρια είναι πεντανόστιμα και στην Ελλάδα τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Κυρίως όμως την Καθαρά Δευτέρα και το Καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία καλοκαιρινή συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα.

Δείτε ακόμα Σαλάτα με καλαμάρια κονσέρβας

Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ψημένα στον φούρνο. Με μία μελωμένη σάλτσα, είναι το τέλειο φαγητό για μετά την θάλασσα, ή στις διακοπές σας ή ακόμη και για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή το τσιπουράκι σας. Δοκιμάστε το!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα – Ψητά στον φούρνο

καλαμάρια-γεμιστά με φέτα-και-σώς-συνταγή-

Εκτέλεση για τα καλαμάρια καλαμάρια γεμιστά με φέτα – Ψητά στον φούρνο

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια ή ζητάμε από τον ψαροπώλη μας να μας τα καθαρίσει καλά. Λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζουμε με την γέμιση κάθε καλαμάρι και κλείνουμε το κάθε καλαμάρι από πάνω με οδοντογλυφίδα.

Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Από πάνω τα καλύπτουμε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μετά τα 30 λεπτά αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο ριζότο θαλασσινών με γαρίδες και καλαμάρια!

Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την σώς και απολαμβάνουμε.

καλαμάρια-γεμιστά με φέτα-και-σώς-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close