Τώρα που μπήκε το Καλοκαίρι οι θαλασσινοί μεζέδες, το ουζάκι και το τσιπουράκι, στην Ελλάδα, επιβάλλονται. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ψημένα στον φούρνο για κυρίως πιάτο αλλά και μεζέ!
- καλαμαρακια 3 μεγάλα καθαρισμένα
Υλικά
Τα καλαμάρια είναι πεντανόστιμα και στην Ελλάδα τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Κυρίως όμως την Καθαρά Δευτέρα και το Καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μία καλοκαιρινή συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με καλαμάρια κονσέρβας
Γεμιστά καλαμάρια με φέτα και ψημένα στον φούρνο. Με μία μελωμένη σάλτσα, είναι το τέλειο φαγητό για μετά την θάλασσα, ή στις διακοπές σας ή ακόμη και για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή το τσιπουράκι σας. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμάρια γεμιστά με φέτα – Ψητά στον φούρνο
Εκτέλεση για τα καλαμάρια καλαμάρια γεμιστά με φέτα – Ψητά στον φούρνο
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια ή ζητάμε από τον ψαροπώλη μας να μας τα καθαρίσει καλά. Λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με την ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Γεμίζουμε με την γέμιση κάθε καλαμάρι και κλείνουμε το κάθε καλαμάρι από πάνω με οδοντογλυφίδα.
Τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Από πάνω τα καλύπτουμε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μετά τα 30 λεπτά αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμο ριζότο θαλασσινών με γαρίδες και καλαμάρια!
Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την σώς και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες