Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα δροσερό και ελαφρύ κομμάτι cheesecake και σήμερα θα δοκιμάσουμε το πιο νόστιμο και καλοκαιρινό cheesecake με φανταστικό γλάσο που θα το λατρέψετε.
- τυρί κρέμα 400 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 470 γραμμάρια
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- βανίλια 1
- λεμονι 3 κουταλιές της σούπας χυμός
Για την κρέμα
- κομπόστα 425 γραμμάρια βύσσινο
- κορν φλαουρ 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας
Για το γλάσο
Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει συνταγή για cheesecake που να την έχουμε δοκιμάσει και να μην μας αρέσει. Σήμερα λοιπόν βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για cheesecake από την μαγείρισσα της καρδιάς μας, Τζένη Τσανακτσίδου.
Δείτε ακόμα Cheesecake φράουλα στο πυρέξ
Με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και ένα γλάσο απλά φανταστικό. Με καλοκαιρινή γεύση, υφή και εμφάνιση, αυτό το cheesecake είναι τέλειο για επιδόρπιο, γιορτινά τραπέζια, κέρασμα ή απλά για να καλύψει τις υπογλυκαιμίες μας, ακόμη και το πιο ζεστό μεσημέρι του Καλοκαιριού.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό cheesecake με φανταστικό γλάσο
Εκτέλεση για το καλοκαιρινό cheesecake με φανταστικό γλάσο
Αρχικά θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να τα κάνουμε σκόνη. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο στα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε ένα τσέρκι 26ν. Στρώνουμε την βάση με ένα κουτάλι της σούπας μέχρι να ισιώσει πλήρως και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στο μεταξύ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα, σε δόσεις την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει το μείγμα να σφίγγει, προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και την βανίλια. Βγάζουμε από το ψυγείο την βάση και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα. Την ισιώνουμε με απαλές κινήσεις και βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο για ολόκληρη την νύχτα.
Δείτε ακόμα Το εύκολο γλυκό της Τρίτης: Σοκολατένιο cheesecake στο πυρέξ
Την επόμενο μέρα στραγγίζουμε καλά την κομπόστα. Μέσα στο ζουμί της κομπόστας προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Το βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στην συνέχεια απλώνουμε το γλάσο πάνω στο παγωμένο γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα