Καλοκαιρινό γλυκό Nutella στο πυρέξ .Αν σας αρέσει η Nutella τότε αυτό το γλυκό ψυγείου είναι για εσάς. Αφράτο, σοκολασμένο και δροσερό!
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- nutella 4 κουταλιές της σούπας
- nutella 4 κουταλιές της σούπας λευκή
- κρεμα γαλακτος 200 ml
Υλικά
- φρυγανιά 12
Για την βάση
- κρεμα γαλακτος 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 5 κουταλιές της σούπας
Για την σαντιγί
- σοκολάτα Κατά βούληση τριμμένη
Για την διακόσμηση
Σήμερα σας έχουμε το πιο αγαπημένο μας καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με Nutella. Όταν είδαμε την συνταγή από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου, δεν μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε αφού η αδυναμία μας στη Nutella είναι γνωστή.
Δείτε ακόμα Ανάμεικτο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ
Και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Μιλάμε για ένα αφράτο, δροσερό, ελαφρύ και συνάμα σοκολασμένο γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται πανεύκολα και με οικονομικά υλικά. Ό,τι πρέπει για μία καυτή καλοκαιρινή μέρα ή μετά από τσιμπούσι με κρεατικά τον Δεκαπενταύγουστο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό γλυκό Nutella στο πυρέξ
Εκτέλεση για το Καλοκαιρινό γλυκό Nutella στο πυρέξ
Αρχικά διαλύουμε σε 1 ποτήρι γάλα φρέσκο από το συνολικότερο 1 λίτρο το κορν φλάουρ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
Μόλις δέσει σε κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Μοιράζουμε την κρέμα σε δύο μπολ. Σκεπάζουμε τις κρέμες με μία διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν ρίχνουμε στην μία την κλασική Nutella και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Στην άλλη κρέμα προσθέτουμε την λευκή Nutella και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Χτυπάμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ και ρίχνουμε την σαντιγί και στις 2 κρέμες ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στην βάση τις φρυγανιές.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου lila pause χωρίς ζάχαρη
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη για το σιρόπι, το νερό και το κακάο σε σκόνη και βράζουμε για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές με καυτό σιρόπι και αφήνουμε την βάση να κρυώσει. Μόλις κρυώσει απλώνουμε από πάνω τις δύο κρέμες.
Στο τέλος, χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γραμμάρια κρέμας γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη και στρώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Η πρώην του Πέτρου επιστρέφει και χτυπάει την Αλίκη
- Χριστουγεννιάτικη Chic μάλλινη διακόσμηση : Ιδέες για να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας
- Γιώργος Δασκαλάκης : Οι προφητικοί στίχοι του τραγουδιού του που κυκλοφόρησε 5 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή
- Πέθανε ο τραγουδιστής Γιώργος Δασκαλάκης
- Καιρός : Έρχονται Χιόνια σε όλη την Ελλάδα από 8 Δεκέμβρη