Πρωτότυπα, λαχταριστά κεφτεδάκια, που θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Αν μάλιστα τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ ντιπ, μπορεί να γίνουν μέχρι και κυρίως πιάτο!
Υλικά
4 μεγάλα καρότα, βρασμένα και λιωμένα
3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
2 κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση – Directions
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, σε αλατισμένο νερό.
Όσο βράζουν οι πατάτες και τα καρότα, μουλιάζουμε σε 3 κ.σ. νερό 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη.
Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Βάζουμε σε μπωλ, όλα τα υλικά της γέμισης και το λιναρόσπορο και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο.
Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
Μερίδες: 20 καροτοκεφτέδες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν