κασερόπιτα-με-κρεμώδη γέμιση-συνταγή-

Από μικρά θυμόμαστε να αναζητούμε κασερόπιτες με αυτή την κρεμώδη γέμιση και σπάνια βρίσκαμε στους φούρνους. Βρήκαμε την συνταγή για κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση και ενθουσιασμένοι την μοιραζόμαστε μαζί σας!

    Για την γέμιση

  • κασέρι 800 γραμμάρια Μυτιλήνης

Οι κασερόπιτες είναι πεντανόστιμες πίτες, όμως συνήθως το τυρί που τις γεμίζουμε την επόμενη μέρα γίνεται κάπως πιο σκληρό και σε πολλούς δεν αρέσει. Αν προτιμάτε πιο αφράτες γεμίσεις, τότε αυτή η κασερόπιτα είναι για εσάς και θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε ακόμα Τραγανά κασεροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση, που ακόμη και την επόμενη μέρα είναι το ίδιο λαχταριστή, αφράτη και σαν να ψήθηκε πριν λίγες ώρες. Είναι πανεύκολη και ιδανική για παιδικό πάρτι, μπουφέ ή σχολικό κολατσιό. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση:

κασερόπιτα-με-κρεμώδη γέμιση-συνταγή-

Εκτέλεση για την κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση

Αρχικά παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί και τα περνάμε το καθένα ξεχωριστά με λίγο λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κασέρι Μυτιλήνης και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.

Πάνω από το κασέρι στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε την κασερόπιτα μόνο κάθετα.

Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα. Αφήνουμε την πίτα για λίγο στην άκρη να τραβήξει η πίτα τα υγρά και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, στην κάτω σχάρα του φούρνου.

κασερόπιτα-με-κρεμώδη γέμιση-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close