Υγιεινή και νόστιμη μπατζίνα με λαχανικά, ιδανική για το ταπεράκι του σχολείου αλλά και για το δικό σου στο γραφείο. Πανεύκολη και πολύ νόστιμη
Υλικά:
- κολοκυθάκια 3 μέτρια
- καρότο 1
- πιπεριά Φλωρίνης 2 μικρές
- πιπεριά 1 πράσινη
- δυοσμος Λίγος φρέσκος
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- πάπρικα 1 πρέζα
- ρίγανη Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
- σοδα 1 μικρό κουτάκι αναψυκτικό
- ελαιολαδο Λίγο
- ανθοτυρο 300 γραμμάρια
- αλεύρι ολικής άλεσης 1 κούπα
- καλαμποκάλευρο 1 κούπα
Για το ταψί:
- Σιμιγδάλι ψιλό Λίγο
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο μπατζίνα ,με αλεύρι ολικής άλεσης και καλαμποκάλευρο για το ταπεράκι του σχολείου τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Έχει διάφορα λαχανικά, οπότε μπορείτε να προσθέσετε μέσα κι εκείνα που το παιδί δεν τρώει εύκολα. Είναι νόστιμη, χορταστική και δεν θα φάτε ώρα με το να ανοίγετε φύλλο και να φτιάχνετε ζύμη. Δοκιμάστε την!
Η μπατζίνα έχει μεγάλη ιστορία στην ελληνική κουλτούρα και σήμερα θα φτιάξουμε μία νόστιμη μπατζίνα για τα παιδιά. Έχει λαχανικά και δύο διαφορετικά είδη αλευριού για πλούσια γεύση. Είναι ιδανική επιλογή τόσο για το ταπεράκι του σχολείου το πρωί όσο και στο ολοήμερο, αφού θα κρατήσει τα παιδιά χορτάτα και συγκεντρωμένα για ώρες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπατζίνα με λαχανικά:
Συνταγή για μπατζίνα με λαχανικά με αλεύρι ολικής και καλαμποκάλευρο . Ιδανική επιλογή για κολατσιό στο σχολείο. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν ακόμη και τα πιο δύσκολα

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια χωρίς να τα στύψουμε και προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές κομμένα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και λίγο δυόσμο. Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, σόδα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τα λαχανικά.


Προσθέτουμε το ανθότυρο ή άλλο μαλακό τυρί και ρίχνουμε το αλεύρι ολικής άλεσης και το καλαμποκάλευρο, φροντίζοντας να μη γίνει ούτε πολύ σφιχτό το μείγμα ούτε πολύ αραιό. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Από τη φίλη μας Σούλα Κόντου