Μία φανταστική κασερόπιτα με κρέμα, με σπιτικό φύλλο και μία ιδιαίτερη τεχνική που κάνει το φύλλο να μοιάζει με σφολιάτα. Ιδανική για τα γιορτινά τραπέζια και το σχολικό κολατσιό ή το ολοήμερο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2μιση φλιτζάνια
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1 φλιτζάνι περίπου χλιαρό
- μαργαρίνη 200 γραμμάρια φυτική λιωμένη
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 2
- κασέρι 400 γραμμάρια τριμμένο
- γραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
Για την κρέμα
Σήμερα έχουμε μία εξαιρετική πρόταση για κασερόπιτα με κρέμα που λιώνει στο στόμα. Ιδανικά τρώγεται χλιαρή αλλά μπορείτε να την φάτε όπως θέλετε ενώ εμείς όταν την δοκιμάσαμε, νομίζαμε ότι τρώμε μπουγάτσα με κρέμα…αλμυρή!
Είναι μία πανεύκολη κασερόπιτα, ιδανική για το σχολικό κολατσιό, τα γιορτινά τραπέζια ή το ολοήμερο με σπιτικό φύλλο που μοιάζει με σφολιάτας, εξαιτίας αυτής την τεχνικής. Θα απλώσουμε πάνω στο φύλλο μαργαρίνη! Θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κασερόπιτα με κρέμα:
Εκτέλεση για την ζύμη στην κασερόπιτα με κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Έπειτα σιγά σιγά βάζουμε το χλιαρό νερό και παράλληλα δουλεύουμε και ζυμώνουμε την ζύμη μας, μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μπαλάκια. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ από το Live Kitchen
Αλείφουμε το φύλλο με την λιωμένη φυτική μαργαρίνη και το κλείνουμε σαν φάκελο, αλείφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο μπαλάκι ζύμης. Βάζουμε τα φύλλα μας για 1 ώρα στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την γέμιση στην κασερόπιτα με κρέμα
Βάζουμε το φρέσκο γάλα να βράσει. Αφού βράσει ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα.
Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στον αλευρωμένο πάγκο. Το ανοίγουμε και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Χαράζουμε την κασερόπιτα και ρίχνουμε από πάνω όση μαργαρίνη μας περίσσεψε από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου δηλαδή 50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.
Tips για την κασερόπιτα με κρέμα
Για όποιον δεν έχει ξανά ανοίξει φύλλο με αυτήν την τεχνική ακολουθεί αναλυτικά η διαδικασία:
Παίρνουμε το ένα φύλλο, το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαργαρίνη, το διπλώνοουμε στην μέση ξαναλείφουμε με μαργαρίνη ξαναδιπλώνουμε στην μέση και ξαναβάζουμε μαργαρίνη και διπλώνουμε πάλι. Αλείφουμε με βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο ζυμάρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα