Κασεροπιτάκια με κίτρινο τυρί και καλαμπόκι ιδανικά για κολατσιό

Αφράτα κασεροπιτάκια πολύ νόστιμα . Μια φανταστική συνταγή για αφράτα κασεροπιτάκια με ζύμη από γάλα, μαγιά, αλεύρι, χωρίς αυγά  και πλούσια γέμιση κίτρινου τυριού και καλαμπόκι. Είναι ιδανικά για το κολατσιό στην δουλειά ή των παιδιών στο σχολείο και τον μπουφέ στα παιδικά πάρτι.  Η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη, τα κασεροπιτάκια είναι πάρα πολύ γευστικά και τραγανά, τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Φτιάξτε τα και θα γίνουν ανάρπαστα!

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε καλά σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια.
Αναμειγνύουμε το κίτρινο τυρί που είναι σε κυβάκια με το καλαμπόκι.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε στενόμακρα φύλλα.
Απλώνουμε γέμιση, τυλίγουμε σε ρολά και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα χαράζουμε στην μέση και τοποθετούμε τριμμένο κίτρινο τυρί.
Τα αλείφουμε με γάλα.
Προαιρετικά απλώνουμε λίγη μαγιονέζα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με κέτσαπ.

Κασεροπιτάκια με κίτρινο τυρί και καλαμπόκι ιδανικά για κολατσιό

Δείτε εδώ το video της συνταγής

Close