Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά. Δεν θέλουμε φέτος να τρώμε καλαμαράκια λάστιχο και σας δίνουμε την συνταγή για μαλακά καλαμαράκια

Τα καλαμαράκια αυτές τις μέρες εν όψη Σαρακοστής έχουν την τιμητική τους. Είναι ένα πολύ νόστιμο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους μερικοί από αυτούς είναι: τηγανιτά, γεμιστά, κοκκινιστά, με μακαρόνια ή πατάτες τηγανητές, ριζότο, ψητά, ακόμη και βραστά, σε σαλάτα με λεμόνι και λάδι.

Πολλές φορές όμως τα καλαμαράκια, μας βγαίνουν λαστιχωτά, κάτι που δεν είναι ευχάριστο ούτε στην γεύση αλλά ούτε και στην υφή. Υπάρχει όμως ένας τρόπος που κάνει τα καλαμαράκια μαλακά και να μην είναι σαν τσίχλα όταν τα τρώμε. Είναι πολύ εύκολα και τα υλικά που θα χρειαστούμε τα έχουμε όλοι στο σπίτι.

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Δείτε ακόμα: Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Θα χρειαστούμε:

Υλικά:

για 1 κιλό καλαμαράκια
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας  σόδα φαγητού

Καθαρίζουμε και  πλύνουμε τα καλαμαράκια. Αν τα θέλουμε για τηγάνι, ή για μαγειρευτά τα κόβουμε σε ροδέλες, αν τα θέλουμε για ψητά ή γεμιστά τα αφήνουμε ολόκληρα και στην συνέχεια τα βάζουμε μέσα σε κρύο νερό που μέσα έχουμε διαλύσει την σόδα φαγητού. Τα αφήνουμε για, μία, δύο ώρες και μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα μαγειρεύουμε με όποιον τρόπο θέλουμε.

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Δείτε ακόμα: Καθαρά Δευτέρα: Κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι και ελιές

Αν έχουμε σκοπό να τα κάνουμε τηγανιτά, παίρνουμε μία σακούλα τροφίμων, βάζουμε μέσα αλεύρι και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Δένουμε τη σακούλα και προσπαθούμε να πάει το αλεύρι παντού στα καλαμαράκια. Την βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα.

Καθαρά Δευτέρα: Το απόλυτο κόλπο για να βγουν τα τηγανιτά καλαμαράκια μαλακά και όχι λαστιχωτά

Extra tip:

Το μυστικό για μαλακά καλαμαράκια εσωτερικά αλλά με τραγανή κρούστα εξωτερικά, είναι το καυτό λάδι και το αλάτι στο τέλος του τηγανίσματος και όχι πριν το τηγάνισμα. Το κυριότερο όμως είναι ο χρόνος ψησίματος. Δεν θέλουν πάνω από ένα δύο λεπτά τηγάνισμα, μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Close