κοκκινιστές σουπιές-με-σπανάκι-και-ελιές-συνταγή-

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και αυτό το μαμαδίστικο φαγάκι θα εμπλουτίσει το γιορτινό σας σαρακοστιανό τραπέζι. Κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι και ελιές για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!

Οι σουπιές είναι από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά και τις περισσότερες φορές τις απολαμβάνουμε κοκκινιστές με κοφτό μακαρονάκι. Σήμερα όμως θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, όμως εξίσου μαμαδίστικο και παραδοσιακό. Με σπανάκι και ελιές δηλαδή.

Δείτε ακόμα Σουπιές μερακλίδικες της Γκόλφως

Είναι ένα τρομερό φαγάκι για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη την σαρακοστή ενώ σίγουρα σε κάθε νηστίσιμη περίοδο αξίζει να είναι στην πρώτη σας επιλογή. Για πολλές βούτες με την λαγάνα ή με κάθε ψωμάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Λουκούμι!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι και ελιές:

κοκκινιστές σουπιές-με-σπανάκι-και-ελιές-συνταγή-

Εκτέλεση για τις  κοκκινιστές σουπιές με σπανάκι και ελιές

Αρχικά πλένουμε τις σουπιές πολύ καλά και τις ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά της σουπιάς και μόλις φύγουν τα υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια.

Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν και αφού γυαλίσουν βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάει ο πελτές παντού. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε κομμένες σε κυβάκια τις ντομάτες, ψιλοκομμένο τον μάραθο και τις ελιές.

Δείτε ακόμα Σουπιές με λαζανάκι : Η απόλυτη νηστίσιμη μακαρονάδα

Επίσης προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο σε μικρότερες μερίδες και βράζουμε για ακόμη 6-8 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το φαγητό μας.

κοκκινιστές σουπιές-με-σπανάκι-και-ελιές-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βλαχου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close