Κατημέρια Μικρασιάτικα. Παραδοσιακές τυρόπιτες από την Μικρά Ασία που θα σας ξετρελάνουν.
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- αλατι 1 κ.γ.
- ζαχαρη 1,5 κ.σ.
- ηλιέλαιο 2 κ.σ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο αλεύρι χρειαστεί
Υλικά
- νισεστέ Κατά βούληση
Για το φύλλο
- ηλιέλαιο Μπόλικο
Για το τηγάνισμα
Έχετε δοκιμάσει ποτέ Κατημέρια Μικρασιάτικα; Αν δεν το έχετε κάνει ήρθε η στιγμή να τα δοκιμάσετε. Μάλιστα θα τα φτιάξετε και με τα χεράκια σας. Τα κατημέρια μοσχοβολάνε παράδοση από την αγαπημένη μας Μικρά Ασία. Είναι γεμιστά με τυρί και αυγό.
Αποκλείεται να μην σας αρέσουν διότι είναι σαν τυρόπιτες με ξεχωριστό φύλλο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Είναι ιδανικά για συνοδευτικό ή και για ορεκτικό ενώ μπορείτε να τα πάρετε μαζί και στην παραλία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και βάζουμε όλο αλεύρι χρειάζεται για να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε για μισή ώρα και κάτι στην άκρη για να ξεκουραστεί.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες
Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο με νισεστέ και χωρίζουμε το φύλλο σε 3 λωρίδες. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με αυγά και τυρί φέτα. Τηγανίζουμε τις τυρόπιτες σε μπόλικο ηλιέλαιο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Κοσμουλη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα