Κατημέρια_Μικρασιάτικα_

Κατημέρια Μικρασιάτικα. Παραδοσιακές τυρόπιτες από την Μικρά Ασία που θα σας ξετρελάνουν.

    Για την γέμιση

  • φέτα Μισό κιλό περίπου
  • αυγα 2-3

Έχετε δοκιμάσει ποτέ Κατημέρια Μικρασιάτικα; Αν δεν το έχετε κάνει ήρθε η στιγμή να τα δοκιμάσετε. Μάλιστα θα τα φτιάξετε και με τα χεράκια σας. Τα κατημέρια μοσχοβολάνε παράδοση από την αγαπημένη μας Μικρά Ασία. Είναι γεμιστά με τυρί και αυγό.

Αποκλείεται να μην σας αρέσουν διότι είναι σαν τυρόπιτες με ξεχωριστό φύλλο. Η συνταγή είναι πανεύκολη και αξίζει να τα δοκιμάσετε. Είναι ιδανικά για συνοδευτικό ή και για ορεκτικό ενώ μπορείτε να τα πάρετε μαζί και στην παραλία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και βάζουμε όλο αλεύρι χρειάζεται για να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε για μισή ώρα και κάτι στην άκρη για να ξεκουραστεί.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο με νισεστέ και χωρίζουμε το φύλλο σε 3 λωρίδες. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο με αυγά και τυρί φέτα. Τηγανίζουμε τις τυρόπιτες σε μπόλικο ηλιέλαιο.

Κατημέρια_Μικρασιάτικα_ Κατημέρια_Μικρασιάτικα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσανθη Κοσμουλη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close