Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Από τα πιο νόστιμα μικρασιάτικα πιτάκια με τυρί που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Παραδοσιακή, μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες. Αλμυρά πιτάκια με ανθότυρο, φέτα και σουσάμι νόστιμα και λαχταριστά! Ανοιχτά πιτάκια γεμιστά με τυρί σαν πιτσάκια, αφράτα και μαλακά! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και θα σας τα ζητάνε συνέχεια!

Εκτέλεση:

Σε μια μεσαία λεκάνη προσθέτω τη μαγιά, το γάλα (όχι καυτό),το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη ανακατεύω απαλά και αφήνω 10 λεπτά.
Προσθέτω το αλάτι και αρχίζω να ρίχνω κοσκινισμένο το αλεύρι(ρίχνετε με το μάτι εγώ ζύγισα μετά και είδα ότι έβαλα 700 γρ)ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Ήδη είχα προθερμάνει το φούρνο στους 50° και τον έκλεισα και έβαλα μέσα τη λεκανίτσα με το ζυμάρι να φουσκώσει για μισή ώρα.
Όσο φούσκωνε το ζυμάρι έτριψα με πιρούνι μαζί την φέτα, τα αυγά και ανθότυρο να γίνει μείγμα.
Σε πολύ ελαφρά αλευρωμένη ξύλινη επιφάνεια και με πλάστη έπαιρνα ζύμη όσο σχεδον μια γροθιά σε μπαλάκι και την ανοίγω, να γίνει στρογγυλή “πίτα”.

Παίρνω δύο μέτριες πιρουνιές από το μείγμα τις βάζω στο κέντρο και κλείνω και από τις 4 μεριές καλά με πιρούνι ειδικά στην άκρη.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο και ρίχνω το σουσάμι.
Ψήνω στους 200° σε προθερμασμένο φούρνο, μόλις ροδοκοκκινίσουν από πάνω και κάτω είναι έτοιμα! ( εμένα έκαναν 20 λεπτά)
Βγαίνουν 14 με 15 κομμάτια, ρίχνετε και λίγο αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο και καλή μας όρεξη!

Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Karolina Mega

Close