Συνταγή για κερασόπιτα κέικ με αρωματική κρέμα με μαστίχα και ζελέ κεράσι για το γλυκό του Καλοκαιριού, στις γιορτές στα γενέθλια ή στα Κυριακάτικα τραπέζια. Από την φίλη μας Maria Anestaki.
- βουτυρο 120 γραμμάρια μαλακό
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 3
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- Γάλα φρέσκο 75 ml
- κακαο 15 γραμμάρια
- κερασια 30 φρέσκα
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια
- βανίλια 1
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο περίπου
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- μαστιχα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμα γαλακτος 150 ml
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές της σούπας
Για τη κρέμα
- ζελέ 1 φακελάκι κεράσι
Για το ζελέ
Η πιο αφράτη κερασόπιτα
Τώρα που έφτασε η εποχή των κερασιών, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτά τα μέσα στη γλύκα φρούτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι στο έπακρο. Σήμερα θα σας δείξουμε μία φανταστική συνταγή για κερασόπιτα κέικ με βελούδινη σαντιγί και εύκολο ζελέ κεράσι για κάθε περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κερασόπιτα με κρέμα και ζελέ κεράσι:
Εκτέλεση για τη κερασόπιτα με κρέμα και ζελέ κεράσι
Ξεκινάμε το γλυκό μας από τη βάση. Στο μίξερ προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και το χτυπάμε με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και 30 ml γάλα φρέσκο.
Αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα παίρνουμε ένα τσέρκι Νο26 και του στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε στο τσέρκι τα 2/3 του μείγματος και τα στρώνουμε καλά. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και τα 45 ml φρέσκο γάλα που μας έμειναν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο λευκό μείγμα, στρώνουμε και βουτάμε μέσα τα φρέσκα κεράσια ολόκληρα, πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κερασόπιτα: Πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Όσο κρυώνει το κέικ ετοιμάζουμε τη κρέμα. Συγκεκριμένα σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους αυγού μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Αφού αφρατέψει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα από την συνολική ποσότητα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα βράζουμε 1/2 λίτρο γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν πάρει βράση. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο γάλα το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Όσο κρυώνει η κρέμα, χτυπάμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί στη κρέμα και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοσχομυριστή κερασόπιτα! Φανταστική συνταγή!
Την υπόλοιπη σαντιγί την βάζουμε στην άκρη για τη διακόσμηση. Τέλος, φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να μισοπήξει.
Στήνουμε, στρώνοντας πάνω στο κέικ την κρέμα και από πάνω το ζελέ ενώ έχει μισοπήξει. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει καλά στολίζουμε με σαντιγί και ό,τι μας αρέσει και σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»