Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)

Λαχταριστή κιμαδόπιτα από την  Γκόλφω Νικολού . Συνταγή της Γκόλφως για κιμαδόπιτα με φύλλο κρούστας.

    Για την επικάλυψη

  • γάλα 250 γρ. συμπυκνωμένο

Οι πίτες είναι αγαπημένα πιάτα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία λαχταριστή κιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας. Αυτή η κιμαδόπιτα είναι διαφορετική από αυτές που έχετε δοκιμάσετε μέχρι σήμερα. Στην γέμιση έχουμε βάλει κιμά, τυρί φέτα, τυρί γκούντα, ντομάτα και πιπεριές.

Επίσης πριν την ψήσουμε την περιχύνουμε με γάλα, οπότε η κιμαδόπιτα είναι λες και έχει κρέμα γάλακτος. Η γεύση της θα σας ξετρελάνει και είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την φάτε ακόμη και σαν κυρίως πιάτο. Μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)

Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για την κιμαδόπιτα από την Γκόλφω: 

Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την κιμαδόπιτα από την Γκόλφω, αρχικά μαγειρεύουμε τον κιμά όπως θα τον μαγειρεύαμε για να τον φάμε με μακαρόνια. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ο κιμάς μας, πρέπει να είναι τελείως στεγνός. Παίρνουμε ένα ταψί 30×24 και λαδώνουμε τον πάτο του με ένα πινέλο.

Στρώνουμε από πάνω το πρώτο φύλλο κρούστας. Στην συνέχεια λαδώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και από πάνω στρώνουμε το δεύτερο φύλλο κρούστας. Το λαδώνουμε και αυτό και από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο κρούστας, αυτή τη φορά διπλωμένο.

Στην συνέχεια αδειάζουμε τον κιμά στο ταψί και τον στρώνουμε για να πάει παντού ομοιόμορφα. Πάνω από τον κιμά στρώνουμε τις φέτες γκούντα, τις φέτες ντομάτας, τις πιπεριές λεπτοκομμένες και το τυρί φέτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα με ψωμένια ζύμη

Σκεπάζουμε την πίτα μας με ακόμη ένα φύλλο. Αυτή τη φορά όμως στρώνουμε το μισό μέσα στο ταψί και αφήνουμε το άλλο μισό έξω από το ταψί. Λαδώνουμε την μεριά του φύλλου που είναι μέσα στο ταψί και στην συνέχεια διπλώνουμε από πάνω το άλλο μισό φύλλο.

Λαδώνουμε και την άλλη μεριά του φύλλου και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία στρώνοντας άλλα 3 φύλλα κρούστας. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο και κόβουμε τα φύλλα που περίσσευαν έξω από το ταψί. Χαράζουμε ελαφρώς το πάνω μέρος της πίτας.

Με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε το γάλα πάνω στην πίτα και την αφήνουμε να σταθεί με το γάλα για 15 λεπτά πριν την ψήσουμε. Ψήνουμε την πίτα μας στους 190 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω για 25 λεπτά, περίπου ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο) Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω Νικολού (βίντεο)

Tips για την Κιμαδόπιτα από την Γκόλφω

Τον κιμά τον βάζουμε κρύο στην γέμιση για να μην μαλακώσει το φύλλο από την θερμότητα. Αντί για γκούντα μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα. Αντί για φέτα μπορούμε να βάλουμε μυζήθρα. Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο λιωμένο.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

κιμαδόπιτα_από_την_Γκόλφω Νικολού_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close