Συνταγή για μία πεντανόστιμη & τραγανή κρεατόπιτα

Η σημερινή μας συνταγή είναι κιμαδόπιτα σε ρολάκια με σπιτικό φύλλο από την Τζένη Τσανακτσίδου και η αλήθεια είναι πως εχθές τα φτιάξαμε και σήμερα δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα. Αυτά τα  είναι το κάτι άλλο.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Με μία τραγανή ζύμη και μία υπέροχη γέμιση με κιμά και μυρωδικά, αυτη η κιμαδόπιτα σας δίνουμε τον λόγο μας ότι θα γίνει ανάρπαστη στον χριστουγεννιάτικο μποφέ, στο παιδικό party ή σαν ορεκτικό σε μερικά τραπέζια με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Όταν λήξει η καραντίνα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για λαχταριστη Ζακυνθινή κρεατόπιτα

Όπως και να ‘χει, έχουμε λιγούρες οπότε ακόμη κι αν δεν περιμένουμε κόσμο αυτή η κιμαδόπιτα σίγουρα θα γεμίσει την κοιλιά μας και θα μας κάνει να γλείφουμε και τα δάχτυλά μας από την νοστιμιά. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αυγό, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας για δύο λεπτά με ένα σύρμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλια. Έπειτα ρίχνουμε ακόμη ένα ποτήρι αλεύρι και αρχίζουμε να γεμίζουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.

Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη μας σε 10 ίσα κομμάτια και τα φτιάχνουμε μπαλίτσες. Τις μπαλίτσες μας τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε όλες τις μπαλίτσες σε 10 μικρά φυλλαράκια.

Λαδώνουμε μία πιατέλα και λαδώνουμε καλά κάθε φυλλαράκι μας. Βάζουμε τα λαδωμένα φυλλαράκια μας μέσα στην πιατέλα το ένα πάνω και πλάγια στο καθένα. Σκεπάζουμε καλά τα φυλλαράκια μας με μία διάφανη μεμβράνη για 30 λεπτά.

Εκτέλεση για την γέμιση

Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τις δύο σκελίδες σκόρδου. Αχνίζουμε τα υλικά μας και στην συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιει τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, την ρίγανη και την τριμμένη πατάτα.

Κατεβάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά κι αν θέλουμε προσθέτουμε την φέτα. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Στην συνέχεια, ανοίγουμε κάθε φυλλαράκι σε ένα φύλλο. Βάζουμε στην άκρη κρύα γέμιση, το ρολάρουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα φυλλαράκια, βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομογενές και το ρίχνουμε από πάνω. Στο τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, μέχρι να κοκκινίσουν καλά.

Συνταγή για κιμαδόπιτα σε ρολάκια με σπιτικό φύλλο Συνταγή για κρεατοπιτάκια

Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close