Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Κολατσιό που θα σε χορτάσει: Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Συνταγή για τυρόπιτα με τσαλακωτό φύλλο κρούστας και γέμιση σουφλέ που λιώνει στο στόμα, για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μονο.

Υλικά:

Για το ράντισμα:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα με γέμιση σουφλέ από φέτα και ένα μυστικό μείγμα που την κάνει απόλυτα αφράτη. Το φύλλο τραγανό, η γέμιση αφράτη και αυτή η αντίθεση θα σας κάνει να μην αφήσετε ούτε ψίχουλο.

Οι τυρόπιτες είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες στην Ελλάδα. Σήμερα θα σας δείξουμε μία εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και αφράτη γέμιση από φέτα και μερικά απλά υλικά που θα την κάνει πιο αφράτη και θα παραπέμπει σε σουφλέ. Σκέτη κόλαση!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ:

Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε και σπάμε με ένα πιρούνι το τυρί φέτα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τα 2 μεσαία αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα πολύ καλά το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό. Βγάζουμε από την συσκευασία και αφήνουμε στην άκρη τα φύλλα κρούστας. Σε ένα ταψάκι 35χ25 εκατοστών λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο και βάζουμε το πρώτο φύλλο.

Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο (στον πάτο θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα). Ραντίζουμε και συνεχίζουμε με το τρίτο φύλλο. Σουρώνουμε το τρίτο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σε οριζόντια θέση.

Τυρόπιτα σουφλέ με 4 τυριά για τραπέζι

Σουρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα 7 φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Γυρνάμε τα εξωτερικά φύλλα προς τα μέσα και τα βρέχουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.

Με μια κουτάλα παίρνουμε από το μείγμα μια ποσότητα και την βάζουμε πάνω στα σουρωμένα φύλλα προσέχοντας να πάει παντού το υλικό. Βάζουμε όλο το μείγμα σε όλα τα σουρωμένα φύλλα σε δόσεις κάθε φορά με την βοήθεια της κουτάλας.

Ανασηκώνουμε ελαφρώς το ταψάκι για να πάει το μείγμα και στις γωνίες. Βάζουμε από πάνω το πρώτο φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη από τα 3 φύλλα και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο από πάνω γυρνώντας το στις γωνίες προς τα μέσα. Ραντίζουμε πολύ καλά και στο κέντρο αλλά και στις γωνίες.

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας που δεν πανιάζει

Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα 2 φύλλα. Ραντίζουμε το τελευταίο φύλλο και ρίχνουμε όλο το υγρό που περίσσεψε από το ράντισμα μέσα στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και έπειτα η τυρόπιτα σουφλέ είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!! Καλή σας επιτυχία.

Τσαλακωτή τυρόπιτα σουφλέ

Τη συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr