Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας με το μυστικό του Δημήτρη Μιχαηλίδη για να μη πανιάζει το φύλλο.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το άλειμμα:

Συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για τη δουλειά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Μοιράζεται μαζί μας το κόλπο για να μη πανιάζει το φύλλο και να παραμένει τραγανή για μέρες, με μόλις 5 υλικά.

Αφράτη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και σόδα

Με μόλις 5 υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μία τραγανή τυρόπιτα για το σχολικό κολατσιό ή και για το κολατσιό των μεγάλων. Μάλιστα με αυτό το κόλπο που μας δείχνει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, το φύλλο δε θα πανιάσει τόσο εύκολα. Με αφράτη και χορταστική γέμιση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας που δεν πανιάζει:

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

English

Ingredients:

450 g pie crust sheets 400 g greek feta 2 tbsp yogurt black pepper extra virgin olive oil

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

In a large bowl, break the feta into pieces and add the yogurt. Add pepper and mix. Grease the bottom of a pan with extra virgin olive oil. Place a pie sheet , sprinkle with extra virgin olive oil and continue the same process with half of the pie sheets.

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

Add the filling and continue with the same process with the rest of the pie sheets. Brush the last sheet with oil and put the tray in the freezer for 20′. Cut into pieces and bake in a preheated oven at 180 for about 35′.

Εκτέλεση

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τη φέτα σε κομμάτια και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα μισά φύλλα.

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

Πικάντικη τυρόπιτα με τυροκαυτερή

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με λάδι και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 20′. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′.

Τυρόπιτα-με φύλλο κρούστας-που δεν πανιάζει-συνταγή-

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:

Όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr