Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα με φέτα και φύλλο κρούστας με το μυστικό του Δημήτρη Μιχαηλίδη για να μη πανιάζει το φύλλο.
Υλικά:
- φυλλο κρουστας 450 γραμμάρια για πίτες
Για τη γέμιση:
- φέτα 400 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
Για το άλειμμα:
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για τη δουλειά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Μοιράζεται μαζί μας το κόλπο για να μη πανιάζει το φύλλο και να παραμένει τραγανή για μέρες, με μόλις 5 υλικά.
Αφράτη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και σόδα
Με μόλις 5 υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μία τραγανή τυρόπιτα για το σχολικό κολατσιό ή και για το κολατσιό των μεγάλων. Μάλιστα με αυτό το κόλπο που μας δείχνει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, το φύλλο δε θα πανιάσει τόσο εύκολα. Με αφράτη και χορταστική γέμιση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας που δεν πανιάζει:

English
Ingredients:
450 g pie crust sheets 400 g greek feta 2 tbsp yogurt black pepper extra virgin olive oil

In a large bowl, break the feta into pieces and add the yogurt. Add pepper and mix. Grease the bottom of a pan with extra virgin olive oil. Place a pie sheet , sprinkle with extra virgin olive oil and continue the same process with half of the pie sheets.

Add the filling and continue with the same process with the rest of the pie sheets. Brush the last sheet with oil and put the tray in the freezer for 20′. Cut into pieces and bake in a preheated oven at 180 for about 35′.
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τη φέτα σε κομμάτια και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε τον πάτο ενός ταψιού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα μισά φύλλα.

Πικάντικη τυρόπιτα με τυροκαυτερή

Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με λάδι και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 20′. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr