Υλικά:
- σάλτσα σόγιας 3 κ.σ
- μπαλσάμικο 3 κ.σ
- ξύδι 2 κ.σ λευκό
- κετσαπ 2 κ.σ
Για το κοτόπουλο :
Για την γαρνίτουρα :
- σουσαμι Λίγο
- σχοινόπρασο λίγο
- ρυζι λίγο της επιλογής μας
Συνταγή για Κοτόπουλο γλυκόξινο με σάλτσα σόγιας, σουσάμι και μπαλσάμικο. Για όσους τους αρέσουν οι γλυκόξινες συνταγές είναι μια τέλεια πρόταση.
Είναι μία πολύ απλή συνταγή που όμως είναι γεμάτη νοστιμιά και μπορούμε να την επιλέξουμε για το επίσημο τραπέζι μας όταν ανοίξουμε ξανά τα σπίτια μας, στο Κυριακάτικο τραπέζι ή όποια άλλη μέρα θέλουμε.
Σίγουρα αυτό το γλυκόξινο κοτόπουλο θα απογειώσει το τραπέζι μας και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται πολύ νόστιμα με ρύζι αλλά και με πατάτες τηγανιτές, ανάλογα τα γούστα μας.
Δείτε ακόμα Φιλέτο κοτόπουλο για δίαιτα με σώς μουστάρδας
Εμείς το δοκιμάσαμε γιατί έχουμε μία αδυναμία στις ιδιαίτερες γεύσεις και στις πρωτότυπες συνταγές και μπορούμε να πούμε ότι είχε απόλυτη επιτυχία και ξετρελαθήκαμε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για κοτόπουλο γλυκόξινο με σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση για την σάλτσα σόγιας
Σε ένα μπολ βάζουμε την σάλτσα σόγιας, το μπαλσάμικο, το λευκό ξύδι, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού γίνει την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το κοτόπουλο γλυκόξινο με σάλτσα σόγιας
Αρχικά σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε κόψει σε φέτες. Επίσης προσθέτουμε κομμένες σε φέτες την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά. Αφού σοταριστούν ρίχνουμε το τζίντζερ τριμμένο και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για άλλα 4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την σάλτσα σόγιας από το μπολ και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με σουσάμι, σχοινόπρασο και ρύζι της επιλογής μας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιφιγένεια Αγραφιώτη
στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr