Τα παιδιά αγαπούν τα σνίτσελ και τις κοτομπουκιές όμως προτιμούμε να μην τα φτιάχνουμε αφού δεν ξέρουμε τα υλικά τους. Γι’ αυτό και θα φτιάξουμε σπιτικό και τραγανό κοτόπουλο πανέ σε μπουκίτσες για το ολοήμερο.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- νερό 2-3 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Για την σώς του παναρίσματος
- καλαμποκάλευρο 3 κουταλιές της σούπας
- παξιμάδια 5 μικρά κρίθινα
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
- Καπνιστή πάπρικα 1 πρέζα
- κάρυ Κατά βούληση
Για το πανάρισμα
Το κοτόπουλο πανέ πωλείται στην αγορά σαν σνίτσελ ή κοτομπουκιές. Όμως τα υλικά που φτιάχνονται είναι άγνωστης προέλευσης και δεν τα προτιμούμε σίγουρα για τα παιδιά μας. Μπορούμε άλλωστε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας με τα πιο αγνά και απλά υλικά.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας
Σήμερα θα σας δείξουμε την δική μας αγαπημένη συνταγή για τραγανό κοτόπουλο πανέ σε μπουκίτσες για το ολοήμερο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ριζότο, ρύζι με λαχανικά, πατάτες φούρνου και ό,τι άλλο αγαπούν τα παιδιά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο πανέ σε μπουκίτσες για το ολοήμερο:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο πανέ σε μπουκίτσες για το ολοήμερο:
Αρχικά βράζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο για περίπου 30 λεπτά σε φαρδιά κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό, που δεν θα τα σκεπάζει, μαζί με αλάτι, και φύλλο δάφνης. Δεν θέλουμε να γίνουν λιώμα. Τα βγάζουμε να κρυώσουν χωρίς να πετάξουμε το νερό τους.
Στο νερό που έμεινε βράζουμε την πατάτα που την έχουμε κόψει σε φέτες, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, μαζί με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και την ρίγανη.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και φροντίζουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε το κοτόπουλο μαριναρισμένο για 10 λεπτά περίπου στην άκρη. Σε ένα ρηχό ταψί ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, τα κρίθινα παξιμάδια τα οποία προηγουμένως τα έχουμε περάσει από μούλτι, το αλάτι και το πιπέρι.
Δείτε ακόμα Κοτομπουκιές με γλυκόξινη σάλτσα
Επίσης προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και το κάρυ και ανακατεύουμε. Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου από το πανάρισμα από όλες τις μεριές. Περνάμε και τις πατάτες από το ίδιο πανάρισμα.
Αραδιάζουμε τις κοτομπουκιές και τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο που θα τρέχει κλωστή σε κάθε κομμάτι. Ψήνουμε στο γκριλ, στη διαβάθμιση 2, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20 λεπτά από την μία μεριά και 5 λεπτά από την άλλη.
Tips για το κοτόπουλο πανέ σε μπουκίτσες για το ολοήμερο ;
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο. Το κοτόπουλο και οι πατάτες είναι ήδη μαγειρεμένα, κρούστα θέλουμε να κάνουμε στον φούρνο. Επίσης βάζουμε ή παραλείπουμε όποιο μπαχαρικό μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος