Κοτόπουλο στα κάρβουνα με απίστευτη μαρινάδα για την Πρωτομαγιά

Κοτόπουλο στα κάρβουνα με απίστευτη μαρινάδα για την Πρωτομαγιά. Την Πρωτομαγιά ψήνουμε στα κάρβουνα κοτόπουλο με μαρινάδα από μέλι, χυμό πορτοκαλιού, θυμάρι και πάπρικα.

Πολλές οικογένειες έχουν το έθιμο να ψήνουν κρέας στα κάρβουνα την Πρωτομαγιά και να το συνοδεύουν με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές, πίτες και φυσικά σαλάτες, σουφλέ και άλλες λιχουδιές. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να ψήσετε το πιο ζουμερό, καλοψημένο και πεντανόστιμο κοτόπουλο στα κάρβουνα .

Κοτόπουλο στα κάρβουνα με απίστευτη μαρινάδα για την Πρωτομαγιά

Θα φτιάξουμε μία μαρινάδα από μέλι, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, χυμό πορτοκαλιού και μερικά ακόμη απλά υλικά. Το μυστικό για το ζουμερό και συνάμα καλοψημένο μέχρι και το κόκαλο κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι να κάνουμε χαρακιές πριν το ψήσιμο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο στα κάρβουνα με απίστευτη μαρινάδα:

κοτόπουλο-στα-κάρβουνα-με-μαρινάδα-για-την-Πρωτομαγιά-συνταγή-

Εκτέλεση για το Κοτόπουλο στα κάρβουνα

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και το ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμα Γεμιστά μπιφτέκια στα κάρβουνα

Αρχίζουμε και αλείφουμε τα μπούτια κοτόπουλου με την μαρινάδα από άκρη σ’ άκρη. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για ψήσιμο στα κάρβουνα.

κοτόπουλο-στα-κάρβουνα-με-μαρινάδα-για-την-Πρωτομαγιά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close