Το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγάνα

Συνταγή για το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγανά. Κουρκούτι με μπύρα που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μπακαλιάρο αλλά και σε κολοκυθάκια.

Ποιος δεν λατρεύει τα τηγανητά καλαμαράκια με το κουρκούτι που κάνουν όπως τα τρώμε στα ουζερί και τις ταβέρνες; Και αν σας λέγαμε ότι ξέρουμε τη συνταγή που τα κάνει ίδια και καλύτερα;

Συνταγή για κουρκούτι για καλαμαράκια με μπύρα που θα κάνει τα καλαμάρια μας τραγανά  πολύ εύκολο στην εκτέλεση! Και φυσικά συνοδεύουμε με σκορδαλιά από πατάτες με τέλεια υφή!

Εκτέλεση για το κουρκούτι για καλαμαράκια με μπύρα

Για την σκορδαλιά

Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε το ξύδι,το αλάτι, το πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο,  το ελαιόλαδο και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για το κουρκούτι (για μισό κιλό καλαμαράκια)

Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα.

Βουτάμε τα καλαμαράκια στο χυλό

 Πως γίνεται το σωστό τηγάνισμα στα καλαμαράκια με κουρκούτι μπύρας

Βάζουμε σε ενα βαθί τηγάνι αρκετό λάδι, ώστε τα καλαμάρια να βυθίζονται σ’αυτό. Ζεσταίνουμε το λάδι μαςστους 180-190 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε πολύ λίγα καλαμαράκια τη φορά,έτσι ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία.

Τα βγάζουμε μόλις ροδίσουν.

Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές για καλαμαράκια

Το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγάνα

Το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγάνα

Δείτε ακόμη Συνταγή για καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

τηγανιτά καλαμαρακια-κουρκούτι-μπίρας-

κουρκουτι για καλαμαρακια

κουρκούτι για τηγανιτά καλαμαράκια

καλαμαρακια ροδελες

Συνταγή/Φωτογραφία από την Angeliki Kardoula

Επιμέλεια κειμένου εκτέλεσης daddy cool cooking team

Close