Κρέπες στον φούρνο σαν σουφλέ με τυρί και λαχανικά

Συνταγή για κρέπες στο φούρνο με μπεσαμέλ κα σπανάκι. κρέπες στον φούρνο σαν σουφλέ, με ένα λαχταριστό μείγμα από σπανάκι, ανθότυρο και παρμεζάνα. Θα επικαλύψουμε τις κρέπες με σπιτική μπεσαμέλ  Σίγουρα ένα χορταστικό πιάτο.

Σας βρήκαμε το τέλειο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για τον μπουφέ σας. Είμαστε σίγουροι ότι αν δοκιμάσετε αυτές τις ξεχωριστές κρέπες, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε και θα ενθουσιάσετε και τους καλεσμένους σας, ακόμη κι αν είναι δύσκολοι στο φαγητό.

Θα φτιάξουμε   κρέπες στον φούρνο σαν σουφλέ με τυρί και λαχανικά τις οποίες θα τις γεμίσουμε με ένα λαχταριστό μείγμα από σπανάκι, ανθότυρο και παρμεζάνα. Θα επικαλύψουμε τις κρέπες με σπιτική μπεσαμέλ ‘

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Κρέπες στο φούρνο με μπεσαμελ και σπανάκι:

 

Εκτέλεση για τις κρέπες

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις εναλλάξ με το νερό. Επίσης προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας αρκετά αραιός χυλός.

Ζεσταίνουμε τότε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στην συνέχεια προσθέτουμε τα 3/4 μίας κουτάλας για την σούπα από τον χυλό στο τηγάνι. Κουνάμε το τηγάνι για να πάει ο χυλός παντού. Μόλις η κρέμα ψηθεί από την μία πλευρά την γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία φτιάχνοντας 6-8 κρέπες.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο γάλακτος από αγελαδινό γάλα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε αμέσως το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε για μισό λεπτό με το σύρμα για να γίνει ένα κολλώδες μείγμα και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Προσθέτουμε με μία μεγάλη κουτάλα σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα και απομακρύνουμε από την φωτιά.

Εκτέλεση για το μείγμα με τα κολοκυθάκια

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Στην συνέχεια το βράζουμε ελαφρώς. Κόβουμε το τυρί ένταμ σε μπαστουνάκια και ξεκινάμε την εκτέλεση. Ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα με το θρυμματισμένο ανθότυρο.

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε στα κολοκυθάκια το σπανάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφού σοταριστούν, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Τότε προσθέτουμε το μείγμα με το ανθότυρο και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε και με το μείγμα γεμίζουμε τις κρέπες. Προσθέτουμε πάνω στην μισή γέμιση ένα κομμάτι ένταμ, τυλίγουμε και βάζουμε τις κρέπες σε ένα πυρέξ αφού πρώτα ρίξουμε μερικές κουταλιές σάλτσας ντομάτας. Τις κόβουμε στην μέση και προσθέτουμε αν θέλουμε και ένα κουτάλι σάλτσα ντομάτας πάνω στις κρέπες. Ολοκληρώνουμε με τριμμένο τυρί.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος γεμιστά με τυριά & παριζάκι

Κρέπες στον φούρνο σαν σουφλέ με τυρί και λαχανικά

Αφού έχουμε ετοιμάσει την μπεσαμέλ την προσθέτουμε πάνω στις κρέπες βοηθώντας να φτάσει η μπεσαμέλ μέχρι κάτω στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα στις κρέπες. Ρίχνουμε επιπλέον λίγη σάλτσα ντομάτας αν θέλουμε, αλλιώς σκέτες, πάνω στην μπεσαμέλ και βάζουμε το φαγητό μας να ψηθεί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσει.

Tips για Κρέπες στο φούρνο με μπεσαμελ και σπανάκι

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Αντί για ένταμ μπορούμε να βάλουμε μοτσαρέλα. Επίσης φέτα. Παει τέλεια

Κρέπες στον φούρνο σαν σουφλέ με τυρί και λαχανικά

Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας σελίδας Helena’s Greek cooking

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close