Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης…❣❣❣
1 φύλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
2 αυγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει,
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,.
Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά..
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού.
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες