Αλμυρή τάρτα με φύλλο κουρού καραμελωμένα πράσα, γραβιέρα Κρήτης και γιαούρτι. Μια εύκολη συνταγή για κάθε περίσταση
Συνταγή για αλμυρή τάρτα με τραγανή βάση από φύλλο κουρού και με έντονη πικάντικη γεύση για μερακλήδες. Με καραμελωμένα πράσα, πικάντικη γραβιέρα και γιαούρτι θα γίνει το αγαπημένο σου ορεκτικό! Είναι τέλεια ιδέα για μπουφέ, ακόμη και για brunch!
Υλικά
1 φύλλο κουρού 2 πράσα μεγάλα 1 κρεμμυδάκι φρέσκο 7 φέτες ζαμπόν 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη 2 αυγά Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει, Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι,. Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε την γέμιση μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.
Εύκολη Τάρτα αλλαντικών με τορτίγια – Γρήγορο και εύκολο ορεκτικό


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.