Συνταγή για λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά που φτιάχνονται χρησιμοποιώντας μόνο ένα αντικολλητικό τηγάνι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Υλικά:
- κιμάς μοσχαρίσιος 450 γραμμάρια άπαχος
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
- ζαχαρη 1 πρέζα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 350 ml
- νερό 500 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- λαζανια 150 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Συνταγή για εύκολα λαζάνια στο τηγάνι, χωρίς να λερώσουμε πολλά σκεύη από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Με μοσχαρίσιο κιμά και τριμμένη μοτσαρέλα, αυτά τα λαζάνια είναι του ονείρου και είναι η τέλεια επιλογή για αρχάριους στη κουζίνα. Για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας.
Πως να φτιάξεις σπιτικά λαζάνια
Τα λαζάνια είναι μία νόστιμη συνταγή όμως πολλοί αποφεύγουν να την φτιάξουν γιατί θεωρούν ότι θέλει χρόνο και κόπο. Όμως ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει μία τέλεια, εύκολη και χωρίς πολλά σκεύη συνταγή για λαζάνια που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λαζάνια με κιμά στο τηγάνι:

English
450 g lean ground beef 3 tbsp extra virgin olive oil 1 onion, chopped 1 clove garlic, chopped 1 pinch sugar 1 tbsp tomato paste 350 g tomato sauce 500 g water salt pepper 150 g lasagna grated mozzarella
Put a pan over high heat, add the olive oil, onion, garlic and sauté for about 2′. Add the tomato paste, sugar and stir for about 2′ more. Add the minced meat, break it up with a spoon and sauté until it turns brown. Add the tomato sauce, water, salt, pepper and stir.
Reduce heat to medium and simmer for 10′. Add 150 g lasagna, cover and simmer for about 20′ more. Add grated mozzarella and cover again until melted. Garnish with parsley and enjoy.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Θερμίδες: 593.5 kcal Υδατάνθρακες: 36.95 g Σάκχαρα: 11.5 g Πρωτεΐνες: 33.75 g Λίπη: 33.65 g

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 2’. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για περίπου 2’ ακόμα. Ρίχνουμε τον κιμά, τον σπάμε με μια κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Λαζάνια λαχανικών χωρίς κιμά

Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και σιγοβράζουμε για 10′. Προσθέτουμε 150 γραμμάρια λαζάνια, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20′ ακόμα. Ρίχνουμε τριμμένη μοτσαρέλα και ξανακαπακώνουμε μέχρι να λιώσει. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και απολαμβάνουμε.

Παρακάτω αναλυτικά η συνταγή:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr