Υλικά:
- αυγα 18
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κιλό
- αλευρι 800 γραμμάρια κίτρινο σταρένιο
- ελαιολαδο 20 ml
- αλατι 20 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 450 ml
Βήμα βήμα η πετυχημένη συνταγή για σπιτικά λαζάνια του Γιώργου Ζώλη. Με όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία.
Λαζάνια με μελιτζάνες και κολοκυθάκια
Συνήθως τον Αύγουστο ξεκινάμε να φτιάχνουμε τραχανάδες κι άλλα ζυμαρικά ή τουρσιά που τα αποθηκεύουμε για τον Χειμώνα. Αυτό γίνεται διότι ο καιρός ευνοεί και το Φθινόπωρο που πλησιάζει λειτουργεί σαν καμπανάκι για τα σχέδια της νέας σεζόν. Φέτος, φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά λαζάνια με γάλα και αυγά, χωρίς μίξερ με μόλις 6 υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σπιτικά λαζάνια:

Recipe ingredients
18 eggs 1000g of fine semolina 800g yellow wheat flour 20g of olive oil 20g of salt 450g of fresh milk
Εκτέλεση για τα σπιτικά λαζάνια
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά κόβουμε σε κομμάτια 300γρ και τα βάζουμε σε μεμβράνη. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι το κόβουμε στην μέση και το περνάμε από την μηχανή πρέπει να φτάσει πάχος 1-2 χιλιοστά.

Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε σε πανί να στεγνώσουν μέχρι να φτιάξουμε το άλλο μισό. Όταν είναι έτοιμο το δεύτερο ξεκινάμε και φτιάχνουμε το πρώτο περνώντας το είτε από μηχάνημα είτε με μαχαίρι.

Λαζάνια al forno
Απλώνουμε σε πανί και αφήνουμε για 24 ώρες να φύγει η υγρασία. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα επόμενα. Όταν στεγνώσουν καλά τα βάζουμε σε πάνινες θήκες η μαξιλαροθήκες.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr