λουκουμάδες_κανάτας_

Λουκουμάδες κανάτας. Μία πρωτότυπη συνταγή για λουκουμάδες που θα σας ξετρελάνει.

Οι αφράτοι και πεντανόστιμοι λουκουμάδες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Είτε τρώμε παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι, κανέλα, σοκολάτα ή παγωτό, είτε απολαμβάνουμε λουκουμάδες παραλίας, οι λουκουμάδες είναι σίγουρα αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία viral συνταγή για λουκουμάδες που τρώγονται και ζεστοί και κρύοι. Μπορούμε να τους απολαύσουμε με ζάχαρη, κανέλα, μέλι, σοκολάτα και ό,τι άλλο μας αρέσει. Γίνονται στο τηγάνι και είναι τραγανοί απέξω και αφράτοι από μέσα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη, τα αυγά, την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά και τα χτυπάμε στο μούλτι. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια κανάτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε κυκλικά από το μείγμα στο μικρό κατσαρολάκι.

Αφήνουμε να γίνει, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, περιμένουμε και πάλι μέχρι να γίνει και βγάζουμε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί στον πάτο του.

Δείτε ακόμα Graffe Napoletane: Αφράτοι λουκουμάδες

Αμέσως βουτάμε τον λουκουμά σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα. Βουλιάζουμε τον λουκουμά και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε.

Tips για τους Λουκουμάδες κανάτας

Αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο. Τα συγκεκριμένα υλικά αντιστοιχούν σε 5-6 μερίδες. Μπορούμε να γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα αντί για ζάχαρη και κανέλα.

λουκουμάδες_κανάτας_ λουκουμάδες_κανάτας_ λουκουμάδες_κανάτας_ λουκουμάδες_κανάτας_ λουκουμάδες_κανάτας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Metaxia Kokkinou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

 

Close