Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Αγαπημένο φαγητό πολλών οι χοιρινές μπριζόλες. Μία συνταγή που θα τις κάνει ακόμη πιο νόστιμές, μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα και μαγιονέζα, γεύσεις που καλύπτονται γύρω από την υπέροχη κρούστα παρμεζάνας! Μία απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σίγουρα θα απολαύσετε!

Υλικά

1,5 κιλό μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο

2 πορτοκάλια ο χυμός τους

4-5 κουτ. σούπας μουστάρδα

4-5 κουτ. σούπας μαγιονέζα

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 γεμάτη κουτ. σούπας μείγμα βεγκέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Δειτε ακομα Χοιρινή τηγανιά! Ο πιο τέλειος κι εύκολος μεζές

Εκτέλεση :

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας κόψει λαιμού μπριζόλες και να τις χτυπήσει.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Το κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι και το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Στύβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε τον χυμό τους σε ένα μπολ, στο οποίο βάλαμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε λίγες – λίγες τις μπριζόλες, κάνοντας «μασάζ» με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί με την μαρινάδα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Τις βάζουμε σε ένα τάπερ με καπάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας, όσο περισσότερο τις αφήσουμε , τόσο πιο νόστιμες θα γίνουν.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Δειτε ακομα Χοιρινό στην λαδόκολλα με λαχανικά και ζακυνθινη γραβιέρα λαδιού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά και την βεγκέτα,

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

βουτάμε μία – μία τις μπριζόλες να παναριστούν καλά από όλες τις πλευρές και τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Τις βάζουμε στο ψυγείο περίπου ½ ώρα ώστε να σφίξουν. Μετά το ψυγείο, οι μπριζόλες μπορεί να θέλουν λίγο πανάρισμα ακόμα, ειδικά η πλευρά που ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη μπριζόλα, οπότε χρησιμοποιούμε το μείγμα φρυγανιάς – παρμεζάνας που περίσσεψε. Αν δεν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, το αποθηκεύουμε σε ένα σακουλάκι στον καταψύκτη. Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί, τις βάζουμε μέσα και ρίχνουμε ελαιόλαδο πάνω σε κάθε μία μπριζόλα.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Ψήνουμε στον αέρα στους 200οCγια μία ώρα περίπου.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Καλή επιτυχία!

Δειτε ακομα Tο πιο ζουμερό εξοχικό με χοιρινές μπριζόλες γεμάτο αρώματα

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close