Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή στο ψυγείο 30 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Yλικά
-8 αβγά μικρά
-200 γρ. κιμά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας γαλέτα
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο Για το πανάρισμα
-2 αβγά ολόκληρα
-γαλέτα
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-8 αβγά μικρά
-200 γρ. κιμά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας γαλέτα
-1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο Για το πανάρισμα
-2 αβγά ολόκληρα
-γαλέτα
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Bράζουμε τα 8 αβγά πολύ σφιχτά. Zυμώνουμε τον κιμά με το αλατοπίπερο, 1
κουταλιά γαλέτα, το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών και τον μαϊντανό.
Kλείνουμε κάθε βρασμένο αβγό μέσα σε λίγο κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο
για μισή ώρα. Zεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Xτυπάμε τα 2 αβγά
μαζί με λίγο αλάτι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα τυλιγμένα στον κιμά αβγά και
ύστερα τα περνάμε από τη γαλέτα. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να
ροδίσουν. Tα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε
με μια πράσινη σαλάτα.
Tips: Aυτά τα «αβγοκεφτεδάκια» γίνονται ιδανικές μπουκίτσες για μπουφέ αν τα φτιάξουμε με αβγά ορτυκιών.
Aν θέλουμε, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα
πηγη
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες αποκλειστικα για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Λευτέρης Σουλτάτος : Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το εγκεφαλικό που υπέστη-“Έκατσα εφτά μέρες στην εντατική”
- Γυναίκα έμεινε έγκυος σε ηλικία 76 ετών και Θα γεννήσει τον Ιούλιο
- Βασίλης Καλογήρου : Μάρτυρας αποκαλύπτει πως τον είδε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του μίλησε
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026