Πώς να φτιάξετε σπιτική κέτσαπ.

Εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις ντομάτες που περίσσεψαν προτού χαλάσουν και δημιουργήστε εύκολα την πιο νόστιμη σάλτσα.

Ταιριάζει ιδανικά με ζυμαρικά, πατάτες και αυγά τηγανητά, ενώ προσθέτει έξτρα γευστικές πινελιές σε σάντουιτς, ακόμη και σε αλμυρά κέικ. Αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε μόνοι σας το πιο διάσημο ντιπ με αγνά υλικά.

 Ακολουθήστε τη βασική συνταγή και ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σας προσθέστε τα συστατικά της αρεσκείας σας.
Εκτέλεση
(για 1 βάζο)
(προετοιμασία 15′, μαγείρεμα 60′ περίπου)
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι για 5′. Έπειτα προσθέτετε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5′ ακόμη.
2. Τοποθετείτε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και βράζετε σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 60′. Το πολτοποιείτε με ένα μίξερ χειρός.
3. Σουρώνετε τη σάλτσα και τη ρίχνετε ξανά να βράσει στο τηγάνι μέχρι να συμπυκνωθεί αρκετά (ο όγκος να μειωθεί σχεδόν στο ¼ του αρχικού).
4. Τοποθετείτε την κέτσαπ σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο. Διατηρείται για τρεις και πλέον μήνες.
Tip 1: Αν είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σάλτσα 3 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες.
Tip 2: Για έξτρα νοστιμιά προσθέστε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συστατικά: τζίντζερ, σέλερι, βασιλικό, καρότο, θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν.
Tip 3: Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με σιρόπι αγαύης, στέβια ή μέλι.

Close