Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15

Στην ομάδα μας συνταγες για παιδια που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω  πάλι σήμερα;»  έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!
Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό  πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα  και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!
Δευτέρα Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μοσχάρι
4-5 μελιτζάνες μεγάλες
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 τομάτες
2 μπαχάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για να φύγει η πίκρα τους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει. Σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι, τη τομάτα ψιλοκομμένη, το σκόρδο, αλάτι ,το μπαχαρι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε στο κρέας να βράσουν όλα μαζί. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε στο τηγάνι λιγάκι να κοκκινίσουν. Τις απλώνουμε στη γάστρα και όταν βράσει το κρέας το ρίχνουμε στη γάστρα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη

Μακαρόνια με τονο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15

1 πακέτο μακαρόνια
2τονους σε νερό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτι τοματακια η φρεσκια ντοματα
1 κουταλια πελτε
ελαιόλαδο
1 κύβο (λαχανικών)
αλάτι

πιπέρι
1 κουταλια του γλυκου μουσταρδα
λιγο ρηγανη

Βραζουμε τα μακαρόνια
Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφού πάρουν χρώμα ρίχνω τις τριμμένες φρέσκες τομάτες η τα ντοματακια.
Στην συνέχεια ρίχνω τον κύβο κνορ, το πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι,τη μουστάρδα  τον τονο και ανακατεύω.
προσθέτουμε λίγο νεράκι
Αφήνω σε μέτρια φωτια για περίπου 20 λεπτά.
Εαν θέλουμε καιμε τα μακαρονια με λιγο βουτυρακι

Τετάρτη Φακες πηχτες

fakes_

 

300 γραμ. φακές
2  μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2  ώριμες ντομάτες
1  κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
¾  φλυτζ. τσαγιού λάδι
2  δαφνόφυλλα
κουταλιές της σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού ρίγανη

  αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.

Βράζουμε τις φακές, σε νερό που να τις σκεπάζει για 5′,  τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε και τις φακές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, για 3′ ακόμη.
Βάζουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και κρύο νερό, δυο – τρία δάχτυλα πάνω από τις φακές.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε έως ότου χυλώσουν οι φακές και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν.
Προς το τέλος, ρίχνουμε και το ξύδι.

Πεμπτη
Κοτοπουλο ψητο με πατατουλες
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15
συνταγη εδω

Παρασκευη σουπιες με ρυζι
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
• 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο
• 100 ml ούζο
• 250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)
• 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 50 ml ελαιόλαδο
• 500 γρ. ρύζι
• αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με λάδι. Τα ροδίζουμε, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο.
2. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά) ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
4. Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
5. Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.

Σαββατο κολοκυθακια γεμιστα αυγολεμονο
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15
Τι χρειαζόμαστε:
κολοκυθακια – περιπου 10 – μια στρωση μεγαλης κατσαρολας
500 γρ. κιμας μοσχαρισιος
ρυζι – περιπου 2-3 κσ.
βουτυρο – περιπου μισο βιταμ 125-150γρ.
1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι
ανιθος – 1/2 ματσακι ψιλοκομμένο
αλατι
πιπερι
λιγο δυοσμο
λιγο μαιντανο

για το αυγολέμονο
3 κροκάδια αβγών
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
1/4 φλ. νερό
2 κ.σ. κορν φλάουερ
½ φλ. κρέμα γάλακτος

Πλενουμε και ξυνουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικα με ενα μαχαιρι και τα τρυπάμε στην μεση (βγαζουμε το εσωτερικο τους με το καταληλο εργαλειο).
Σε ενα μπολ βαζουμε τον κιμα, το κρεμυδι, τον ανιθο,το μαϊντανό,το δυοσμο,τη μιση ψιχα απο το κολοκυθι τριμμενη το ρυζι, το αλατι και το πιπερι και ζυμωνουμε.
Το μειγμα το βάζουμε μεσα στα κολοκυθια πατώντας ελαφρια.
Βαζουμε το βούτυρο κομμενο σε μικρά κοματακια. Αλατοπιπερονουμε απο πανω και τα βαζουμε σε δυνατη φωτια  περιπου 5 λεπτα χωρις νερο να σωταριστουν με το βούτυρο.
Μετα καλυπτουμε με νερο οσοτου να καλυφθουν περιπου τα κολοκυθια περιπου 2 ποτηρια μεγαλα του νερου.
Χαμηλωνουμε την φωτια και τα ψηνουμε για περιπου 50-60 λεπτα

ετοιμάζουμε το αυγολεμονο
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο και ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια των αβγών και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε ελαφρά.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κροκάδια.
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
βασικη συνταγη συνταγες τις παρεας με παραλλαγες δικες μου

Κυριακη
Αρνακι εξοχικο στη λαδοκολλα
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15

Υλικά:

1 κιλό αρνάκι σε κομμάτια
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
2-3 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
δενδρολίβανο
θυμάρι
ρίγανη
μπούκοβο (προαιρετικά)
130γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε το αρνάκι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.  Το αφήνουμε να κρυώσει και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα.
Κόβουμε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στο ταψί. Βάζουμε το μείγμα του αρνιού σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ταψί. Κλείνουμε καλά το φαγητό μέσα στις λαδόκολλες, ώστε να μην φύγουν τα υγρά του.
Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες σχεδόν στους 180ο C βαθμούς.
http://olivesandolive.blogspot.gr/

Η πιτα της εβδομάδας
Φανταστικη τυροπιτα χωρις φυλλο
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15


συνταγη εδω

Τα γλυκα της εβδομαδας

Πανευκολο παγωτο σαντουιτς
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και συνταγές 22/06/15-28/06/15

συνταγη εδω

κωκ ταψιου

Κωκ-ταψιού

 

συνταγη εδω

Εαν θελετε να δειτε και τα αλλα εβδομαδιαια προγραμματα πατηστε εδω!


Close