Τσιπούρες γεμιστές, ψημένες με βούτυρο και σως μαγιονέζας

Συνταγή για λαχταριστές τσιπούρες γεμιστές με ρύζι, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό και ψημένες με πεντανόστιμη σως μαγιονέζας ή μυρωδάτο βούτυρο. Ένας τελείως διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε τα ψάρια μας, τόσο νόστιμος όμως που θα μας γίνει συνήθεια.

Αυτό το πιάτο θα το λατρέψει όλη η οικογένεια στο καθημερινό τραπέζι ακόμη και τα παιδιά που δυσκολεύονται να φάνε ψάρι. Επίσης  αν επιλέξετε να το σερβίρετε στο Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι σας σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις και οι φίλοι ή οι καλεσμένοι σας, σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την τέλεια γεύση αυτού του φαγητού.

Δοκιμάστε την επόμενη φορά που θα έχετε ψάρια ακολουθήστε αυτή την συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα γλείφετε και τα δάχτυλα σας.

Εκτέλεση

Για την γέμιση 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια,και την πιπεριά ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο, το ρύζι, τον κύβο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος ρίχνουμε το νερό και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις για να μαλακώσει λίγο το ρύζι όπως κάνουμε και στα γεμιστά.

Για τα ψάρια

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τσιπούρες. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε αλουμινόχαρτο. Μετά αλατοπίπερώνουμε καλά τις τσιπούρες μας και τις γεμίζουμε με το ρύζι μας. Βάζουμε ακόμα λίγη γέμιση και στο πλάι έξω από την κοιλιά του ψαριού.

Την μια την περιχύνουμε με την σως μαγιονέζας και στην άλλη άπλα βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα.  Μέτα τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

Στο ψάρι που έχουμε ρίξει την σως μαγιονέζας, μόλις ψηθεί, ανοίγουμε λίγο τη λαδόκολλα από πάνω και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Στο γκριλ ή στον αέρα για να κοκκινίσει λίγο.

Τσιπούρες γεμιστές, ψημένες με βούτυρο και σως μαγιονέζας

Τσιπούρες γεμιστές, ψημένες με βούτυρο και σως μαγιονέζας

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Elina Kiourtsidou

Close