Υπέροχα μοσχαρίσια μάγουλα με μπίρα

Μάγουλα μοσχαρίσια κοκκινιστά με μπύρα, για να τα απολαύσετε οικογενειακώς στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Τα μάγουλα είναι το πιο τρυφερό και το πιο νόστιμο κομμάτι κρέατος στο μοσχάρι κι αν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμη ήρθε ο καιρός να το κάνετε!

Είναι ένα απόλυτα μαμαδίστικο φαγητό με κοκκινιστό μοσχάρι. Η πιπεριά Φλωρίνης και το μέλι έρχονται να απογειώσουν την γεύση ενώ γενικότερα είναι μία υγιεινή συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Άμα το δοκιμάσετε σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πιλάφι, ριζότο λαχανικών ή πατάτες τηγανίτες. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Δείτε ακόμα Πατάτες γιαχνί με μοσχάρι – Ένα μαμαδίστικο φαγάκι που λιώνει στο στόμα

Εκτέλεση

Στην αρχή τσιγαρίζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης – την οποία την έχουμε κόψει σε φέτες, το αλάτι, το πιπέρι, την δάφνη και το βασιλικό. Σβήνουμε το φαγητό μας με την μπύρα και αφήνουμε να πάριε δυο τρεις βράσεις για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το μέλι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν το μοσχαράκι είναι ντόπιο θα χρειαστεί περίπου 3 ώρες βράσιμου. Η ώρα μαγειρέματος όπως και να ‘χει διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε.

Tips

Το μοσχάρι μαγειρεύτηκε σε κατσαρόλα και όχι σε χύτρα.

Μάγουλα μοσχαρίσια κοκκινιστά με μπύρα

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close