Με αυτά τα σπιτικά μαλακά ψωμάκια για κατάψυξη μπορείτε να φτιάξετε τα σαντουϊτσάκια του παιδιού στο σχολείο ή στο παιδικό πάρτι. Το καλύτερο όμως είναι ότι αποθηκεύονται στην κατάψυξη και όταν αποψυχθούν είναι σαν να ψήθηκαν…χθες!
- Γάλα φρέσκο 250 ml χλιαρό
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Μισή κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500-550 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Και τι δεν μπορείτε να κάνετε με αυτά τα μαλακά ψωμάκια. Μπορείτε να τα δίνετε σαν ατομικά ψωμάκια στο ολοήμερο του παιδιού, για να έχει ψωμί μαζί με το φαγητό του. Μπορείτε να φτιάξετε burger και σαντουϊτσάκια για μικρούς και μεγάλους τόσο στο σχολικό κολατσιό όσο και στον μπουφέ σας.
Μπορείτε να τα φτιάξετε για παιδικό πάρτι ή μπορείτε να τα φτιάξετε για τις δικές σας λιγούρες ή το κολατσιό που παίρνετε στην δουλειά. Αυτά τα μαλακά ψωμάκια , αποθηκεύονται στην κατάψυξη και όταν αποψύχονται είναι φρεσκοφουρνιστά και το ίδιο νόστιμα. Είναι οικονομικά και σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μαλακά ψωμάκια για κατάψυξη:
Εκτέλεση για τα μαλακά ψωμάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Δείτε ακόμα Αφράτα τυροψωμάκια για το σχολείο
Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και ελαστική. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την κλείνουμε σε ένα μπολ με καπάκι και ανάβουμε τον φούρνο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Όταν ο φούρνος γίνει ζεστός βάζουμε το μπολ με την ζύμη μέσα και την αφήνουμε εκεί για περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε ψωμάκια. Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια μας. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Μαλακά ψωμάκια για κατάψυξη
Μένουν μαλακά και την επόμενη μέρα. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε αν θέλουμε στην κατάψυξη. Αν θέλουμε να τα ξεπαγώσουμε τα βγάζουμε από το προηγούμενο βράδυ από την κατάψυξη και το πρωί είναι μαλακά και φρέσκα σαν να τα ψήσαμε εκείνη την ώρα. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με αλλαντικά, τυρί και λαχανικά ενώ κάνουν και για burger.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Τιμωρός: O Μάρκος ξεσπά βίαια στην Έλλη
- Γιώργος Γεροντιδάκης : Σε σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου ο γνωστός ηθοποιός
- Η Γη της Ελιάς : Η Αρετή πηγαίνει στην Κηφισιά και επιτίθεται στην Ιουλία
- Αδερφή γνωστής ηθοποιού από τον Γιατρό είναι η οδηγός που παρέσυρε τον 12χρονo με το πατίνι
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη αποκαλύπτει τα πάντα για το 6ο βρέφος