Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο

Ψωμάκια μαργαρίτα με μπουγιουρντί στο κέντρο  . Συνταγή για Μπουγιουρντί με σαλάμι αέρος, φέτα, ντομάτα και ρίγανη περιτριγυρισμένο από αφράτα σπιτικά ψωμάκια.

Θέλετε να κλέψετε τις εντυπώσεις στον γιορτινό ή στον επίσημο μπουφέ; Θέλετε να φάτε κάτι πεντανόστιμο και να γλείφετε και τα δάχτυλά σας; Τότε σίγουρα αυτό τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο  πρέπει να τα δοκιμάσετε. Μπουγιουρντί με σαλάμι αέρος, ντομάτα, φέτα, πιπεριά και ρίγανη περιτριγυρισμένο με αφράτα ψωμάκια.

Δεν έχουμε ξανά φτιάξει κάτι παρόμοιο και το φτιάξαμε πρόσφατα για τις γιορτές του σπιτιού μας. Η αλήθεια είναι πως πάθαμε πλάκα όλοι αφού βουτούσαμε τα ψωμάκια στο μπουγιουρντί και ήταν σκέτη κόλαση. Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο

Μπουγιουρντί-με-ψωμάκια-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε στο χλιαρό γάλα την μαγιά και την ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι μαζί με το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε μικρό φύλλο και το βάζουμε στο κέντρο ενός ταψιού 30 εκατοστών. Την υπόλοιπη ζύμη την χωρίζουμε σε 25 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια εξίσου.

Ψωμάκια -μαργαρίτα -με -μπιουγιουρντί -στο-κέντρο-

Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού ένα μπολάκι και γύρω του βάζουμε 10 μπαλάκια ζύμης για τον πρώτο κύκλο και άλλα 10 μπαλάκια για τον δεύτερο κύκλο. Τα υπόλοιπα 5 τα χωρίζουμε στην μέση και τα βάζουμε στα κενά του εξωτερικού κύκλου.

Δείτε ακόμα Πικάντικο Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης

Ψωμάκια -μαργαρίτα -με -μπιουγιουρντί -στο-κέντρο-

Έπειτα βγάζουμε το μπολάκι και βάζουμε στο κενό φέτες σαλάμι αέρος γύρω γύρω και στην μέση τριμμένη φέτα, λίγες φέτες ντομάτας, την πιπεριά, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό την ζύμη και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα.

Tips για τα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπιουγιουρντί στο κέντρο

Αντί για παπαρουνόσπορο μπορούμε να βάλουμε σουσάμι ή λιναρόσπορο ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Ψωμάκια -μαργαρίτα -με -μπιουγιουρντί -στο-κέντρο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close