Από τα πιο αφράτα και μαλακά τυρόψωμα ετοίμασε για εμάς σήμερα η αγαπημένη μας Γκόλφω κι εμείς θα σας δείξουμε αναλυτικά την συνταγή. Θέλετε να μάθετε πως να φτιάχνετε το πιο μαλακό τυρόψωμο; Ήρθε η ώρα!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γραμμάρια
- αλευρι 250 γραμμάρια (+ 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον) κίτρινο
- νερό 350 γραμμάρια χλιαρό
- αλατι 7 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 5 γραμμάρια
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- φέτα 300 γραμμάρια
Υλικά
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Το τυρόψωμο είναι από τα αγαπημένα μας είδη ψωμιού και πολλές φορές το παραγγέλνουμε ακόμη και σε ταβέρνες, σαν ορεκτικό. Είναι εύκολο, αφράτο, δεν είναι τόσο βαρύ στην γεύση και στο στομάχι όπως οι κλασικές τυρόπιτες και φυσικά είναι πολύ χορταστικό.
Δείτε ακόμα Τυρόψωμο στο ταψί τούμπανο
Μπορείτε να φτιάξετε τυρόψωμο για το σχολικό κολατσιό, για το ταπεράκι του ολοήμερου, για το σνακ σας στην δουλειά ακόμη και για πρωινό, απογευματινό ή βραδινό! Στην σημερινή συνταγή θα δούμε το πιο μαλακό και επιτυχημένο τυρόψωμο από την μία και μοναδική Γκόλφω Νικολού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μαλακό τυρόψωμο της Γκόλφως
Εκτέλεση για το μαλακό τυρόψωμο της Γκόλφως
Προσθέτουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με μία ξύλινη κουτάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κίτρινο αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα.
Μόλις το ζυμάρι μας έχει ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που θα κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε από πάνω τις επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που θα κολλάει λίγο στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα σκεύος και βάζουμε την ζύμη στο λαδωμένο σκεύος. Την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη. Λαδώνουμε ένα ταψί 28αρι και μεταφέρουμε στο ταψί τη μισή ζύμη. Απλώνουμε την ζύμη στο ταψί με τα χέρια, μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Δείτε ακόμα Αφράτο τυρόψωμο με φέτα και γραβιέρα
Από πάνω απλώνουμε όλη την θρυμματισμένη φέτα. Πάνω από την φέτα βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη και απλώνουμε και πάλι το ζυμάρι με το χέρι μέχρι να καλύψει την φέτα. Λαδώνουμε καλά το τυρόψωμο και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά, να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Έπειτα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω εστία. Αφού ψηθεί, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το τυρόψωμο με μία πετσέτα.
Tips για το μαλακό τυρόψωμο της Γκόλφως
Μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ή περισσότερη φέτα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα μας αρέσει. Η Γκόλφω έβαλε βαρελίσια. Το ελαιόλαδο μετά το ψήσιμο είναι προαιρετικό.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr