Συνταγή για παραδοσιακό μαλεμπί από την Πόλη με υποβρύχιο μαστίχα και άλλα 5 απλά υλικά. Ένα αρωματικό μαλεμπί από την Κωνσταντινούπολη, με ροδόνερο για ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι.

Υλικά:

Για το μαλέμπι:

Για το γαρνίρισμα:

Ως γνωστόν οι μαγείρισσες από την Κωνσταντινούπολη ήταν από τις καλύτερες μαγείρισσες. Οι συνταγές τους ταξίδεψαν στον χρόνο και πλέον, οι καινούριες νοικοκυρές με καταγωγή από την Πόλη και την Μικρά Ασία προσπαθούν να συνεχίσουν την παράδοση. Θα μοιραστούμε  μαζί σας μία υπέροχη συνταγή για μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα:

συνταγή-για-μαλεμπί-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φλιτζάνι του τσαγιού νερό και διαλύσουμε το νισεστέ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό ζεστό με το υποβρύχιο μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

συνταγή-για-μαλεμπί-

Αρωματικό σιροπιαστό κέικ με μαχλέπι και κακουλέ

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο. Σε μία φόρμα ψεκασμένη με λίγο ροδόνερο ρίχνουμε το μείγμα και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.

συνταγή-για-μαλεμπί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Pellumbesha Lumi

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr