Κοτόπουλο στιφάδο όλο γεύση και αρώματα! Οικογενειακό φαγητό που αρέσει σε όλους!! Θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!!
- κοτόπουλο 1 κιλό η 3 μπούτια
- λουκάνικο 1 μοσχαρίσιο
- κρεμμυδι 1 κιλό πέρλες
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρασι 1 ποτήρι
- ξύδι 2 κουταλιές σούπας
- μελι 2 κουταλιές
- ντοματα 1 μεγάλη
- δάφνη 2 φύλλα
- μπαχάρι 5 μπιλίτσες
- πιπέρι μερικούς κόκκους
- αλατι κατά προτίμηση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω το κοτόπουλο καλά και κόβω τα μπούτια στη μέση και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά σοτάρω το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές σβήνω με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί βγάζω το κοτόπουλο και σοτάρω τα κρεμμύδια τα βγάζω σε ένα σκεύος και ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα προσθέτω το ξύδι το μέλι και μετά τη ντομάτα τη δάφνη το μπαχάρι το.πιπέρι την πάπρικα και αλάτι και 1 ποτήρι νερό χαμηλώνω και βράζω το κοτόπουλο με σκεπασμένο το καπάκι 30 λεπτά προσθέτω στο μισάωρο και τα κρεμμύδια και τα βράζω αλλά 25 λεπτά μην βάζετε πολύ νερό γιατί βγάζουν και τα κρεμμύδια με μέτρο για να δέσει καλά η σάλτσα του φαγητού.
Από χρυσές συνταγές .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες