ψημένες-χοιρινές-μπριζόλες-με-πατάτες-

Μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες με το μυστικό για να βγουν ζουμερές τον Δεκαπενταύγουστο

Συνταγή για μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με το μυστικό για να βγουν ζουμερές και τρυφερές. Ιδανική συνταγή για τις μπριζόλες που θα ψήσετε τον Δεκαπενταύγουστο.

Υλικά:

Για τις πατάτες:

Εύκολη μαρινάδα με απλά υλικά για τις μπριζόλες που θα ψήσετε στον φούρνο ή στα κάρβουνα τον Δεκαπενταύγουστο με μέλι. Επίσης θα δούμε και το μυστικό με το ακτινίδιο για να βγουν οι μπριζόλες ζουμερές και τρυφερές και να έχουν άπαιχτη γεύση και σίγουρη επιτυχία. Δοκιμάστε αυτήν την μαρινάδα και δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη.

Το κρέας για να βγει νόστιμο χρειάζεται και την μαρινάδα του. Σήμερα θα σου δείξουμε εύκολη και νόστιμη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες με το μυστικό που μόνο οι παλιές νοικοκυρές γνωρίζουν για να βγουν οι μπριζόλες ζουμερές και μαλακές. Θα χρησιμοποιήσουμε ακτινίδιο όσο τις αφήνουμε να μαριναριστούν και θα κάνουμε το κρέας πιο τρυφερές. Είναι υπέροχη και αξίζει να τη δοκιμάσεις και τον Δεκαπενταύγουστο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες με το μυστικό για να βγουν ζουμερές τον Δεκαπενταύγουστο:

ψημένες-χοιρινές-μπριζόλες-με-πατάτες-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τις χοιρινές μπριζόλες

Από το προηγούμενο βράδυ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα και την ρίγανη. Αφού ομογενοποιηθεί η μαρινάδα αλείφουμε καλά με αυτήν τις μπριζόλες από όλες τις πλευρές, βάζουμε ανάμεσα στις μπριζόλες φέτες ακτινίδιο, φασκιώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το ακτινίδιο και τυλίγουμε καλά τις μπριζόλες με λαδόκολλα.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τις πατάτες

Από το προηγούμενο βράδυ βράζουμε τις πατάτες με αρκετό χοντρό αλάτι. Τις πατάμε να διαλυθούν λίγο με τον πολτοποιητή πατάτας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο γάλακτος μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε στο μείγμα το σκόρδο με τη φλούδα, που το τσακίσαμε με τη λαβή του μαχαιριού. Σβήνουμε το φαγητό και αφαιρούμε το σκόρδο.

Περιχύνουμε με το βούτυρο τις πατάτες και προσθέτουμε δεντρολίβανο. Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, ταυτόχρονα με τις μπριζόλες τις οποίες τις έχουμε τοποθετήσει σε κλειστή λαδόκολλα για 40 λεπτά, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και έπειτα στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να ροδίσουν και οι μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια. Δοκιμάστε και τις Μαλακές μαριναρισμένες μπριζόλες με γιαούρτι.

Χρήσιμες συμβουλές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη μουστάρδα με μέλι και φυσικά να μην βάλουμε επιπλέον μέλι όπως βάλαμε εμείς. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με ακαθάριστες πατάτες baby.

ψημένες-χοιρινές-μπριζόλες-με-πατάτες-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Πόπη Μητραλέλη

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr