Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με εύκολη μαρινάδα από γιαούρτι.
Υλικά:
Για το συνοδευτικό:
Συνταγή για μαλακές χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μία εύκολη και πρωτότυπη μαρινάδα από γιαούρτι. Ο πιο νόστιμος τρόπος να ψήσετε τις χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο, για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης ή για το Κυριακάτικο μεσημεριανό.
Οι χοιρινές μπριζόλες γίνονται πεντανόστιμες τόσο στη σχάρα όσο και στον φούρνο. Κι επειδή πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη, προσπαθούμε να βρούμε για εσάς εύκολες, οικονομικές και νόστιμες συνταγές που θα μπορούσατε να τις εντάξετε στο μενού. Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτές οι αρωματικές και μαλακές μπριζόλες με μαρινάδα από γιαούρτι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μαλακές μαριναρισμένες μπριζόλες με γιαούρτι:

Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το σκόρδο ολόκληρο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και αφού ανακατέψουμε καλά και σιγουρευτούμε ότι οι μπριζόλες έχουν μαριναριστεί καλά, τις βάζουμε στον ψυγείο για όλο το βράδυ, στη μαρινάδα τους.
Το επόμενο πρωί βράζουμε τις πατάτες για 4 λεπτά μαζί με 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και αλάτι. Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με μουστάρδα, φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι.
Μπριάμ με χοιρινές μπριζόλες
Πάνω από τις πατάτες στρώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Λίγα λεπτά πριν γίνει το φαγητό τοποθετούμε πάνω από τις μπριζόλες κομμάτια κόκκινης πιπεριάς.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fotini Bahatouri
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr