Μελιτζάνες με κατσικίσιο τυρί και ντομάτα

Συνταγή για Μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα. Το πιο νόστιμο ορεκτικό .Ένας καλοκαιρινός μεζές που μπορούμε να τον απολαύσουμε με ουζάκι και μπύρα.

Μία συνταγή που μυρίζει Ελλάδα. Μία συνταγή με την πικάντικη γεύση της κατσικίσιας φέτας και την γλυκιά γεύση της ντόπιας μελιτζάνας. Μία συνταγή για μερακλήδες. Ένας καλοκαιρινός μεζές που μπορούμε να τον απολαύσουμε με ουζάκι και μπύρα.

Μελιτζάνες_με κατσικίσιο τυρί_και_ντομάτα_

Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τις ψητές μελιτζάνες με κατσικίσια φέτα και μερικά μυρωδικά που θα σας φτιάξουμε σε λίγο. Είναι απλά υπέροχες και λιώνουν στο στόμα. Συνοδεύουν υπέροχα την μπυρίτσα ή το ουζάκι μας και φυσικά μπορούν να προσφερθούν και σαν ορεκτικό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα:

Μελιτζάνες_με κατσικίσιο τυρί_και_ντομάτα_

Εκτέλεση

Στην αρχή κόβουμε σε μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα με το αλάτι τους, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες γεμιστές με κοτόπουλο στο φούρνο

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου όπου από αυτές μερικές τις έχουμε ψιλοκόψει με το μαχαίρι και μερικές άλλες τις έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν.

Εκτέλεση για την γέμιση

Αφού μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε από πάνω την κατσικίσια φέτα, τις ντομάτες σε ροδέλες, την ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε και πάλι τις μελιτζάνες μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.

Tips για τις Μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα

Μπορούμε να προσθέσουμε και μοτσαρέλα μαζί με το κατσικίσιο τυρί ή να αντικαταστήσουμε το κατσικίσιο τυρί με μοτσαρέλα.

Μελιτζάνες_με κατσικίσιο τυρί_και_ντομάτα_

 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close