Μελιτζάνες γεμιστές με κοτόπουλο στο φούρνο , κρέμα γάλακτος και την ψίχα της μελιτζάνας.
Η σημερινή μας συνταγή αποτελεί πρόταση για εμάς. Αν σας αρέσει το κοτόπουλο και θέλετε ένα υπέροχο και πεντανόστιμο ορεκτικό τότε αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία σε αυτές τις μελιτζάνες. Μελιτζάνες μέσα στην γλύκα γεμιστές με ένα μείγμα από κοτόπουλο, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, μυρωδικά και λευκό κρασί.
Γαρνίρουμε τις μελιτζάνες με τριμμένο τυρί γκούντα. Μετά τις Μελιτζάνες στο φούρνο με κιμά (βίντεο)αυτό το πιάτο είναι μία μοναδική πρόταση για ορεκτικό σε κάθε μπουφέ. Θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι μία αμαρτία που αξίζει να την κάνετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγης για Μελιτζάνες γεμιστές με κοτόπουλο :
Εκτέλεση
Στην αρχή παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στην μέση. Με το ειδικό εξάρτημα αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για μία ώρα για να ξεπικρίσουν. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Την ψίχα της μελιτζάνας την βάζουμε στην άκρη.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες πάνω από την λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού μαραθεί λίγο προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια. Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο από ροζ να γίνει λευκό. Τότε προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια και τα σοτάρουμε εξίσου.
Δείτε ακόμα Ρολάκια μελιτζάνας με κιμά της Γκόλφως (βίντεο)
Έπειτα προσθέτουμε την ψίχα από την μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μελώσει το μείγμα μας. Αφού εξατμιστούν τα υγρά τους, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κατεβάζουμε την θερμοκρασία.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει σβήνουμε την φωτιά. Παίρνουμε τις μελιτζάνες και προσθέτουμε σε κάθε μελιτζάνα την γέμιση κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για Μελιτζάνες γεμιστές με κοτόπουλο
Μπορούμε να βάλουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες