Μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά

Μια μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά αξεπέραστη σε γεύση. Αυτή η πρασοτηγανιά μπορεί να γίνει ένα υπέροχο συνοδευτικό για τις πατάτες σας είτε αυτές είναι τηγανιτές είτε φούρνου, για την μακαρονάδα σας ή για το ρύζι σας.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη τηγανιά ψημένη σε καρβελάκι με τυριά

Περιέχει πράσο και ξερό κρεμμύδι ενώ σιγοβράζεται στο νερό για να είναι σκέτο λουκούμι. Σβήνεται με κρασί και πραγματικά αυτή η μελωμένη και μυρωδάτη πρασοτηγανιά θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ξετρελαθούν. Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή με οικονομικά υλικά που αξίζει να δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση για την μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τις χοιρινές μπουκίτσες. Τις χοιρινές μπουκίτσες προτού τις βάλουμε στο τηγάνι τις έχουμε πλύνει και τις έχουμε αλατίσει. Όταν αλλάξει χρώμα το κρέας μας και βγάλει τα υγρά του, σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο νερό. Θέλουμε όσο νερό χρειάζεται για να αρχίσει το κρέας μας να μαλακώνει. Στην συνέχεια, κόβουμε τα πράσα μας σε ροδέλες και το κρεμμύδι μας και ρίχνουμε τα λαχανικά μας στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του και να μελώσει.

Tips για την μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά

Το κόκκινο πιπέρι δε το θέλουμε καυτερό.

Μελωμένη χοιρινή πρασοτηγανιά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close