συνταγή-για-μεσολογγίτικη μπάφα-

Μεσολογγίτικη μπάφα . (Κέφαλος) Συνταγή για Μεσολογγίτικη μπάφα ή αλλιώς μπάφα γιαχνί με πατάτες, καρότα, μπούκοβο, σέλινο και σάλτσα από ώριμες ντομάτες.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μπάφα; Η μπάφα ονομάζεται διαφορετικά και κέφαλος και είναι ένα πεντανόστιμο ψάρι που υπάρχει σε αρκετές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε την μπάφα ή αλλιώς Κέφαλο σε γιαχνί. Μεσολογγίτικη μπάφα ή αλλιώς μπάφα γιαχνί.

Ένα ξακουστό και πεντανόστιμο πιάτο από το Μεσολόγγι, είναι η Μεσολογγίτικη μπάφα και πραγματικά πρόκειται για ένα φαγητό λουκούμι. Μπάφα σιγοβρασμένη με πατάτες, κρεμμύδι, σέλινο, καρότο, μπούκοβο και σάλτσα από ώριμες ντομάτες. Σκέτο λουκουμάκι, υγιεινό και ιδανικό για παιδιά. Η πιο νόστιμη συνταγή με ψάρι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Μεσολογγίτικη μπάφα:

συνταγή-για-μεσολογγίτικη μπάφα-

Εκτέλεση για την Μεσολογγίτικη μπάφα

Στην αρχή πλένουμε καλά την μπάφα και την κόβουμε σε κομμάτια. Την βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για λίγο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες τα καρότα και ψιλοκόβουμε το σέλινο και το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουμε 1-2 φορές τα υλικά μας. Τρίβουμε τις ώριμες ντομάτες και τις προσθέτουμε και αυτές στην κατσαρόλα.

Δείτε ακόμα Τσιπούρα πλακί !!!

Μεσολογγίτικη μπάφα

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλένουμε από το αλάτι την μπάφα και την βάζουμε και αυτήν στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και απολαμβάνουμε.

Tips για την Μεσολογγίτικη μπάφα

Η μπάφα είναι είδος ψαριού.

συνταγή-για-μεσολογγίτικη μπάφα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ρουλα Λυρου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close